Twitter wordt X, maar wat betekent deze wijziging?

Apps Jeroen Kraak 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds Elon Musk de eigenaar is van Twitter, zijn er al veel veranderingen in gang gezet bij het bedrijf. De nieuwste verandering is behoorlijk ingrijpend en zal door alle gebruikers worden gezien.

De vogel lijkt gevlogen te zijn bij Twitter, althans, als het aan Elon Musk ligt. Het platform krijgt volgens de grote baas van het bedrijf een nieuw uiterlijk met een daarbij passend logo. Maar is dat echt een verbetering?

Twitter verandert in X, idee van Elon Musk

Twitter krijgt volgens Elon Musk een nieuw tijdelijk logo. In plaats van de blauwe vogel wordt het een zwarte X. Elon Musk was er dan ook uren over aan het twitteren, of moeten we het nu X’en noemen?

De X is overigens niet een heel nieuw symbool voor Elon Musk. De Twitter-baas gebruikt het ook regelmatig voor zijn andere diensten. Zo was X.com de originele naam voor zijn betaaldienst PayPal en zien we de X ook terug bij SpaceX. De naam van Tesla’s eerste SUV, de Model X, bevat ook die letter.

Tot nu toe lijkt Twitter zelf nog niet veranderd. Als je inlogt, zie je nog steeds het blauwe vogeltje en ook de huisstijl lijkt nog steeds hetzelfde.

Wat wel anders is, is het account van het bedrijf zelf. Als je nu naar @Twitter gaat, zie je de naam X. Bovendien is daar wel het nieuwe logo te zien. Dat logo is overigens ook de afbeelding bij het account van Elon Musk.

Wat betekent het?

Linda Yaccarino is de CEO van X.Corp, waar Twitter onderdeel van uitmaakt. Zij vertelt in een tweet het volgende over de transformatie: “Het is uitzonderlijk zeldzaam dat je een tweede kans krijgt om een enorme indruk te maken. Twitter maakte een enorme indruk en veranderde de manier waarop we communiceren. Nu gaat X verder, terwijl het transformeert in een wereldwijd dorpsplein.”

Twitter moet volgens haar een onderdeel worden van onbeperkte interactiviteit. Dat centreert zich in audio, video, berichten en bankieren. “Het creëert een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen aangedreven door AI.”

Grotere veranderingen

Recent heeft Elon Musk ook andere grote veranderingen in gang gezet bij het medium. Zo wil hij dat meer mensen gaan betalen voor het medium. In ruil voor een abonnement krijgen gebruikers een blauw vinkje en mogen ze in de toekomst langere tweets plaatsen. Mensen die niet betalen, krijgen maar een gelimiteerd aantal DM’s en tweets te zien.

Elon Musk doet er alles aan om geld te verdienen aan het medium, aangezien de advertentie-inkomsten fors zijn gedaald na de overname. Bovendien heeft het met Instagram Threads een geduchte concurrent erbij.

Elon Musk betaalde 44 miljard voor Twitter en daar is bijzonder weinig van over

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen