VanMoof maakt zeer binnenkort comeback met deze elektrische fietsen

Elektrische fietsen Mark Hofman 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

VanMoof maakt, onder de vlag van het Britse Lavoie, zeer binnenkort zijn comeback met twee elektrische fietsen: de S5 en de A5.

VanMoof heeft met 2023 een pittig jaar achter de rug. De fabrikant van elektrische fietsen kwam al tijden in de problemen door slecht leverbare onderdelen en dramatische service richting klanten. Uiteindelijk viel het doek en werd het Amsterdamse bedrijf in juli failliet verklaard.

We zijn inmiddels ruim een half jaar verder en het Britse Lavoie heeft het Nederlandse fietsmerk al enige tijd in beheer. Met succes, want middels een e-mail wordt duidelijk dat met de S5 en de A5 VanMoof binnenkort zijn keiharde comeback gaat maken.

VanMoof maakt comeback met deze elektrische fietsen

Wie interesse heeft in een van de elektrische fietsen van VanMoof, kan zichzelf best wel eens aanmelden voor een notificatie. In een e-mail naar klanten laat McLaren Applied, via zijn stepjesmerk Lavoie, weten dat het merk binnenkort zijn langverwachte comeback maakt.

De elektrische fietsen waarmee het dat wil doen zijn de veelbesproken S5 en A5. De twee modellen kenden een turbulent bestaan door verschillende problemen, maar zijn inmiddels aangepakt door Lavoie. Vernieuwd, dus.

Met deze elektrische fietsen maakt VanMoof straks zijn comeback
(Afbeelding: VanMoof)

Of de klant daar ook echt op zit te wachten is echter nog maar de vraag. We weten op dit moment bijvoorbeeld nog niet hoe lang het gaat duren voordat de elektrische fietsen beschikbaar zijn en al helemaal niet wat ze gaan kosten.

Voorheen lapte je zowel voor de VanMoof S5 als de A5 minimaal 3498 euro.

Wat is Lavoie eigenlijk allemaal van plan?

Lavoie is een bekend stepjesmerk dat opereert onder de vlag van McLaren Applied en vanaf nu dus ook de eigenaar van de elektrische fietsen van VanMoof is. Pittig, want het merk heeft alles behalve een schoon imago overgehouden aan alle problemen van de laatste jaren. Wat is Lavoie allemaal van plan met de elektrische fietsen van het merk?

Op de supportpagina van VanMoof komen er drie dingen naar voren. Het eerste, en belangrijkste, punt is dat het fietsers op de weg wil houden. Lavoie is van mening dat ze er alles aan moeten doen om de elektrische fietsen toegankelijker te maken, bijvoorbeeld door minder specifieke onderdelen te produceren en meer fietsenmakers te leren hoe de e-bikes gefixt kunnen worden.

Daarnaast gaat het de kracht van VanMoof, McLaren Applied en Lavoie samenvoegen om de innovatieve drive van de elektrische fietsen in stand te houden. Het iconische ontwerp, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant, zal dus de standaard blijven.

En als laatste punt kaart Lavoie aan dat klanten moeten kunnen vertrouwen op de elektrische fietsen van VanMoof. Het gehele leverproces, de nieuwe onderdelen en de vernieuwde elektrische fietsen moeten ervoor zorgen dat er meer openheid en transparantie is, om klanten op die manier makkelijker tevreden te kunnen houden.

Wat ons betreft hele mooie woorden. Nu de daden nog.

Deze merken maken de beste elektrische fietsen volgens Reddit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen