Verborgen Android-feature maakt Wifi-wachtwoorden verleden tijd

Smartphones Mark Hofman 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

“Wat is het wachtwoord van je Wifi?” moet bijna wel één van de meest gestelde vragen van de laatste tien jaar zijn. Onnodig, want er is een handige functionaliteit waardoor dit niet meer hoeft.

Over het algemeen is dat iets wat mensen met een iPhone beter lijken te weten dan mensen met een Android-smartphone. Iets dat voornamelijk komt door de onbekendheid van een bepaalde functionaliteit. Tijd om daar verandering in te brengen.

Verborgen Android-functionaliteit voor Wifi

Als je verbonden bent met een Wifi-verbinding, en iemand graag van diezelfde verbinding profiteert, is het heel makkelijk om het wachtwoord te delen. Zelfs zo makkelijk dat je gasten ze nooit meer zelf hoeven in te vullen. Nog beter: je houdt het wachtwoord (Kaaspannenkoekenmeteenbeetjespek18) gewoon lekker voor je.

Op het thuisscherm van je Android-smartphone veeg je naar beneden en houdt je de digitale knop voor Wifi ingedrukt. Je wordt direct naar het instellingenscherm geleidt. Zoek naar de Wifi-verbinding waar je mee verbonden bent en klik daarop (of op het tandwieltje dat erachter staat). Naast de mogelijkheden om de verbinding te vergeten of te verbreken is het ook mogelijk om hem te delen.

Xiaomi 12 Pro
Even wennen, maar verre van lelijk (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Druk op die optie, ontgrendel je telefoon nog eens met een code of vingerafdrukscanner en ontvang een QR-code. Laat deze scannen door de persoon met behoefte aan een verbinding en klaar is Kees, of Marijke, of Tim, of Charlotte, of hoe de persoon dan ook mag heten.

Enige waar rekening mee gehouden moet worden is dat de persoon die verbinding wil maken al verbinding moet hebben met internet (4G, 5G of een mobiele hotspot).

Leg je iPhone met het scherm omlaag!

Nog meer handige tips ontdekken? Goed nieuws, die hebben wij bij WANT in overvloed. Zo vertellen we je in het onderstaande artikel bijvoorbeeld waarom jij je iPhone altijd met het scherm naar beneden op tafel moet leggen.

Waarom jij je iPhone het best met het scherm omlaag neer kunt leggen

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Android of andere technologie? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen