Verrassing: klassieker Quake is terug op je favoriete platform

Games Jelle van Es 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Voordat we losgingen met shooters als Battlefield en Call of Duty, waar het games als Doom en Quake die de wereld van de shooter regeerde. Die laatste was een heerlijke shooter, die bovendien een uitstekende multiplayermodus had. Vergelijkbaar met het minstens zo vette Unreal.

En gisteren kreeg Quake redelijk vanuit het niets een heruitgave. De game had eigenlijk tijdens de digitale QuakeCon worden aangekondigd, maar werd al daarvoor uitgebracht. En zodoende kun je de klassieker nu heerlijk spelen.

Quake speelbaar op je favoriete spelcomputer

Quake is nu beschikbaar voor de pc, Nintendo Switch, Xbox Series X en PlayStation 4. Later komt er ook nog een speciale versie voor de PlayStation 5, die gebruik maakt van de extra kracht van de spelcomputer. In de game kun je aan de slag met de uitgebreide singleplayermodus van de game, mar dus ook de multiplayer. De game maakt gebruik van een 4K-resolutie, waardoor het geheel goed te zien is op je moderne televisie. Daarnaast is er op verschillende punten aan de game gewerkt. Zo wordt er gebruik gemaakt van verbeterde modellen, dynamische en gekleurde belichting, anti-aliasing, scherptediepte en de originele soundtrack en het themanummer van Trent Reznor. De onderstaande trailer geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Mocht je mensen hebben om samen mee te game, dan is het goed om te weten dat je het verhaal coöperatief kunt spelen. Je hebt een online coöp of lokale splitscreen-coöp voor 4 spelers. Ook is het mogelijk om dus met de multiplayer aan de slag te gaan. Lokaal doe je dat met zijn vieren, terwijl je online met acht man op een retro-manier los kunt gaan. Daarbij is het goed om te weten dat de game crossplay ondersteunt. Zodoende is het dus mogelijk om makkelijker met vrienden te gaan spelen, ook al spelen zijn op een ander platform.

Extra content

Daarnaast is het goed om te weten dat je met deze heruitgave van Quake komt met beide uitbreidingspakketten: “The Scourge of Armagon” en “Dissolution of Eternity”, evenals twee uitbreidingen die ontwikkeld zijn door het bekroonde team van MachineGames: “Dimension of the Past” en het compleet nieuwe “Dimension of the Machine”. Mocht je de game al op de pc hebben via Steam of Bethesda.net, dan krijg je deze update gratis er bij. Anders betaal je er 9,99 euro voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen