Vladmir Poetin krijgt een Broadway-musical (en de producent raad je nooit)

Pop-Culture Mark Hofman 28 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Vladimir Poetin krijgt zijn eigen musical op Broadway. De producent is Netflix, de maker van The Crown zit erachter. Wat krijgen we nou?

Netflix vindt het verhaal van Rusland en zijn krankzinnige geschiedenis bijzonder interessant. Binnenkort verschijnt er een documentaireserie over president Vladimir Poetin (Turning Point: The Bomb and the Cold War) en nu lijkt de veelbesproken man ook het onderwerp van gesprek in een heuse Broadway-musical.

Dat is uniek, omdat Netflix niet vaak een musical produceert. Maar wie een zingende Poetin verwacht, komt wel bedrogen uit. Het zit allemaal iets gecompliceerder in elkaar.

Netflix gaat naar Broadway met Vladimir Poetin-musical

Patriots, dat is de naam van de musical die Peter Morgan gaat produceren. We kennen de regisseur voornamelijk van The Crown, de succesvolle serie die op Netflix te zien is. Dat Morgan weet hoe je historische gebeurtenissen in een boeiende productie giet, heeft hij dus al bewezen.

De Broadway-musical speelt zich af na de val van de Sovjet-Unie in 1991 en volgt Boris Berezovsky. De miljardair zorgde ervoor dat Vladimir Poetin aan de macht kwam, maar was tegelijkertijd ook kritisch op de keuzes die de Russische president maakte.

Berezovsky, die al enige tijd ondergedoken was in Londen, is door zelfmoord niet meer onder ons. Dat het Kremlin iets met zijn dood te maken heeft, is volgens velen een gegeven.

Twee decennia na zijn vertrek keert acteur Michael Stuhlbarg terug naar Broadway om de rol van Berezovsky te vertolken. Vanaf 22 april is hij twaalf weken lang te zien in Patriots, dat in de Ethel Barrymore Theatre gespeeld wordt.

Streamingdienst ook in 2024 duurder

Om het toch even bij Netflix te houden, wist je al dat de kans vrij groot is dat de streamingdienst ook in 2024 duurder lijkt te worden? Na een verhoging in oktober 2023 verwachten analisten dat de dienst ook dit jaar weer meer geld gaat kosten.

Benieuwd waar die gedachte precies vandaan komt en wil je weten hoeveel je nu moet betalen voor een abonnement? Onderstaand artikel vertelt je er alles over:

Analisten weten het zeker: Netflix wordt ook in 2024 weer stukje duurder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen