Vodafone activeert 4G-bellen voor iPhone

Apple rmens 28 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Vodafone is de eerste Nederlandse provider die bellen via 4G, oftewel Voice Over LTE (VoLTE) voor de iPhone heeft geactiveerd. Eerder activeerde de provider ook al bellen via Wi-Fi voor de iPhone (VoWiFi). Een update van de aanbieder­instellingen is nodig.

Vodafone-klanten kunnen naar het menu InstellingenAlgemeenInfo gaan en ontvangen dan direct nieuwe aanbieder­instellingen. 4G-bellen vereist minimaal een iPhone 6 met iOS 10.2.1 of nieuwer.

Voordelen 4G-bellen

Een belangrijk voordeel van bellen via 4G is dat de snelle data­verbinding beschikbaar blijft tijdens telefoon­gesprekken. Voorheen werd de 4G-verbinding bij spraakoproepen nog teruggeschakeld naar 2G of 3G. De verbinding komt ook binnen enkele seconden tot stand en de geluidskwaliteit wordt beter. Tot slot gaat het bereik binnenshuis gaat erop vooruit.

https://www.youtube.com/watch?v=jnDOR4ZkixE

Providers zijn bij de uitrol van VoLTE en VoWiFi afhankelijk van Apple. De fabrikant moet dit activeren door middel van een software-update. Hier gaat een certificatie- en testproces aan vooraf. In andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk werkt 4G-bellen al bij meerdere providers. In Nederland is KPN begonnen met uitrol van VoLTE naar Samsung-bezitters. De iPhone volgt later. T-Mobile voert momenteel alleen tests uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen