3 redenen waarom je een VPN wil gebruiken

Gesponsord Commerciële Redactie 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Of je nu een Mac-gebruiker bent of altijd een Windows-laptop aanschaft; er zijn in beide gevallen websites en apps die jouw gegevens kunnen gebruiken en – helaas ook – misbruiken. Er liggen steeds meer online gevaren op de loer. Daarom is het belangrijk om bewust bezig te zijn met je online privacy.

Wist je dat bedrijven veel persoonsgegevens van je kunnen zien op het moment dat je hun website bezoekt? Op je smartphone ben je al helemaal kwetsbaar; we gebruiken ‘m voor zo ongeveer alles, maar geven apps vaak zonder erbij na te denken toegang tot veel persoonlijke informatie.

Wat is een VPN?

Als je je online privacy wil beschermen, kun je gebruikmaken van een Virtual Private Network (VPN). Hiermee scherm je je internetverkeer af van de buitenwereld. Hoe dat werkt? Je kunt het vergelijken met een tunnel waar alleen jij doorheen mag. Als het regent, kun jij droog en veilig in je tunnel schuilen.

Voordelen van een VPN

Een veilige verbinding komt met een aantal voordelen. We zetten de drie grootste pluspunten van een VPN op een rij.

1. Online privacy beschermen

Als je niets doet, hebben websites en apps toegang tot een hoop gegevens. Ze zien bijvoorbeeld heel makkelijk waar je bent (geweest); van je huis tot je werk en van je sportschool tot je favoriete supermarkt. Met een Virtual Private Network ben je anoniem en worden deze gegevens beschermd.

2. Geoblokkades omzeilen

Bingewatchers ervaren een verrassend voordeel bij een VPN. Veel streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video werken op basis van een geoblokkade. Deze blokkeert bepaalde films en series op basis van je locatie. In Nederland is het aanbod bijvoorbeeld anders dan in de Verenigde Staten. Met een VPN kun je je locatie verbergen en doen alsof je in een ander land zit. Zo kun je die ene Amerikaanse serie die je al een tijdje op het oog hebt wél streamen.

3.Veiligheid op openbare netwerken

Maak je vaak verbinding met een wifi-netwerk in een restaurant of in de trein? Openbare netwerken zijn zo lek als een mandje, wat betekent dat je persoonlijke gegevens makkelijk onderschept kunnen worden door cybercriminelen. Dat is makkelijk opgelost met een VPN, die je gegevens ook op openbare netwerken beschermt.

Gratis VPN-diensten

Je leest het: een VPN heeft een hoop voordelen. Niet zo gek dus, dat er veel verschillende VPN-aanbieders op de markt zijn. Als je denkt dat je je blauw moet betalen om veilig te kunnen internetten, heb je het mis. VPNdiensten.nl deelt de beste gratis VPN-services die betrouwbaar, snel en gebruiksvriendelijk zijn. En als je een paar euro per maand overhebt voor je online veiligheid, kun je terecht bij deze VPN providers die het beste uit de test komen.

In samenwerking met VPNdiensten.nl

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen