Waarom je beter kan gamen met PC dan een console

Tablets, Laptops & Computers Lucas van de Wetering 3 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Er is al jarenlang een strijd tussen console- en PC-gamers. Maar dit zijn de redenen waarom je misschien beter op een PC kan gamen.

Er is veel rivaliteit in de gaming-wereld. Een van de bekendste voorbeelden is de langdurige strijd tussen Xbox en PlayStation, het zijn ondertussen decenniaoude rivalen. Maar toch is er wellicht één vijand waar de consoles samen tegenover staan.

De grootste vijand van de consoles is de gaming PC. Er zijn op het internet veel discussies over wat nou een betere gaming-ervaring geeft. Maar wij gaan dit conflict een beetje proberen te verduidelijken en geven hier een paar redenen waarom een PC de ultieme game-ervaring biedt.

PC vs Consoles

Voor beide keuzes kunnen argumenten gemaakt worden, maar dit waarom een PC wellicht beter is.

Graphics & prestaties

Over het algemeen hebben PC’s betere graphics en presteren ze beter dan een console. Doordat je een PC zelf in elkaar kan zetten kan je ook bepaalde onderdelen veranderen voor betere prestaties.

Zo kan je bijvoorbeeld een uitstekende videokaart toevoegen om je game-ervaring wat te verbeteren. Goede graphics en krachtige prestaties zijn een van de belangrijkste dingen tijdens het gamen, het maakt alles veel soepeler en fijner.

Veel meer game-opties

Nog een groot voordeel met het gamen op PC is dat je extreem veel game-opties hebt, veel meer dan bij console. Zo zijn er net als bij Xbox en PlayStation ook exclusieve games en kun je de meeste indie-games ook alleen spelen op de computer.

Daarnaast kan je ook veel oude games alleen spelen op de PC, die niet meer verkrijgbaar zijn op consoles. Ten slotte kan je op de PC ook dingen zoals mods installeren waarmee je bepaalde solo-games erg kan uitbreiden en wat leuker kan maken. Wie wil er nou niet meer games om te spelen.

Multiplayer-ervaring

Je kan zowel op console als op PC multiplayer-games spelen. Sommige games hiervan zijn cross-platform, maar lang niet altijd. Ook al hebben jij en je vriend dan beide een console, soms kan je alsnog niet samen spelen aangezien de ene een PlayStation heeft en de andere een Xbox.

Ook kan je op PC makkelijker verbinding maken met servers voor bepaalde games en communities. Natuurlijk kan je als PC-gamer bij meerdere spellen ook samenspelen met vrienden die alleen een consle hebben. Over het algemeen heb je veel meer opties voor multiplayer-gaming, en gamen is mega leuk met vrienden.

Multifunctionele PC

Naast dat je op een PC heel goed en makkelijk kan gamen, is dat lang niet het enige waar een PC goed voor is. Je kan een computer ook gewoon gebruiken voor zaken zoals school, werk en doelloos over het internet surfen. Daarnaast kan je ook een controller aansluiten op je computer als je dat fijner vindt gamen.

Deze multifunctionaliteit ontbreekt bij consoles. Natuurlijk haal je een console ook voor het gamen, maar de toegevoegde waarde van een multifunctionele PC is toch altijd wel fijn, dan hoef je er geen laptop bij te halen als je thuis werkt.

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan een console die ten opzichte van een PC. Als je die wil weten, lees dan vooral onderstaand artikel.

Waarom je beter kan gamen met een console dan een game PC

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen