Waarom je Xbox-instellingen wellicht compleet verkeerd staan

Games Lucas van de Wetering 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je een Xbox Series S/X hebt, staan al je instellingen misschien wel helemaal verkeerd ingesteld. Maar hier is een oplossing voor.

Het eerste wat de meeste mensen doen wanneer ze eindelijk genoeg geld opgespaard hebben voor een nieuwe console is natuurlijk direct games gaan spelen. Nou ja, na het installeren van alle benodigdheden natuurlijk.

Ook al is dit zeer begrijpelijk, is er eigenlijk toch iets anders waarmee je moet beginnen als je een nieuwe Xbox hebt. Je kan veel voordeel halen uit het kijken naar de instellingen van je console, want dit kan je game-ervaringen erg verbeteren.

Je tv en Xbox staan in verband

Al is games spelen de reden waarom je een Xbox haalt, naar de instellingen gaan is een handige eerste stap om te zetten volgens een Reddit-gebruiker genaamd IRed6ial. Maar het is nog belangrijker om eerst de tv waarmee je console verbonden is te leren kennen. Want je Xbox kan dan wel heel goed zijn, maar je tv is het scherm waarop alles zich af zal spelen.

Het verschilt per tv hoe je de specificaties van het apparaat kan zien, maar vaak is er wel een ‘guide’ knopje dat je naar dit scherm stuurt. Als je niet veel van specs weet zeggen alle woorden die je dan te zien krijgt je waarschijnlijk niet zoveel. Maar probeer wat dingen op te schrijven of op te zoeken die je niet begrijpt. Het is vooral belangrijk dat de instellingen van je tv en Xbox zoveel mogelijk overeenkomen.

Waarom je Xbox-instellingen wellicht compleet verkeerd staan
(Afbeelding: Cotton Bro/Pexels)

Console instellingen

Dan is het nu tijd om naar de instellingen van je Xbox toe te gaan. Je volgt dit stappenplan:

  1. Eerst ga je naar Instellingen en algemeen
  2. Dan druk je op tv en display
  3. Je kan de HDR kalibreren, zet deze op 4K
  4. Ook verhoog je de vernieuwsfrequenties
  5. Door deze dingen te doen krijg je de beste graphics voor je Xbox

Ook wordt het aangeraden om nog even rustig rond te speuren in je instellingen. Er zijn allerlei kleine dingen die je kan aanpassen om je game-ervaringen te verbeteren. Zo kan je het licht van je Xbox-controller uitzetten of verlagen, en kan je er ook voor zorgen dat je games kan downloaden terwijl je console uit staat.

Dit zijn allemaal kleine dingetjes die wellicht toch handig zijn om te weten. Er zijn nog veel meer dingen in je instellingen die je kan aanpassen zodat ze beter bij je voorkeuren passen. Dus ik zou zeggen, speur je Xbox-instellingen nog eens rond als je tijd hebt.

De perfecte Harry Potter spin-off zit verborgen in dit vergeten personage

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen