Waarom seizoen 2 van Wednesday mogelijk niet op Netflix is te zien

Films & Series Jeroen Kraak 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix staat vol met pareltjes, maar een van de populairste series van dit moment is Wednesday. De serie is net nieuw, maar wellicht moet je seizoen twee op een andere streamingdienst kijken.

Wednesday is een van de grote verrassingen dit jaar op Netflix. The Adams Family-spin-off scoort hoge ogen bij zowel publiek als fans. Netflix wil er dan ook al te graag mee verder, maar de grote vraag is of dat wel kan. Een andere streamingdienst ligt op de loer om de serie weg te kapen.

Wednesday op Netflix

Wednesday is een enorme hit op Netflix. De serie weet een 8,3 op IMDb te scoren en 87 procent bij de kijker op Rotten Tomatoes. Wednesday staat nu al een tijd lang in de Netflix Top 10 en is er maar niet uit te krijgen. De show is dan ook meer dan een miljard uur bekeken.

Dat er een tweede seizoen komt, lijkt dan ook zeker. De plaats waar de show wordt uitgezonden is dat echter niet. Er spelen op de achtergrond grote belangen. Het zou zomaar op een andere streamingdienst dan Netflix kunnen zijn.

Wednesday wordt namelijk gemaakt door MGM Studios. Die studio is tegenwoordig eigendom van Amazon, de eigenaar van Prime Video. Aangezien een overeenkomst voor het tweede seizoen nog niet in kannen en kruiken is, kan het zomaar dat we de show terugzien bij de streamingdienst van Jeff Bezos.

Wednesday Netflix
Wednesday binnenkort op Amazon Prime Video? (Afbeelding: Netflix)

Er zijn uitzonderingen

Toch lijkt het niet voor de hand te liggen dat het inderdaad gaat gebeuren, meldde Deadline eerder. Het is heel normaal dat studio’s voor meerdere aanbieders series maken, ook al heeft het moederbedrijf een eigen streamingdienst. Zo wordt de succesvolle Apple TV+-show Ted Lasso gemaakt door Warner Bros., maar is deze niet te zien op HBO Max.

Overigens is Wednesday niet de enige tv-show die MGM Studios maakt. Zo produceert het The Handmaid’s Tale voor Hulu/Disney en doet het hetzelfde voor Netflix met Vikings: Valhalla.

Gaat de serie naar Amazon Prime Video?

Toch is het niet uitzonderlijk. Denk bijvoorbeeld aan de Marvel-series van Netflix zoals Jessica Jones, The Punisher en Daredevil. Die laatste was recent nog te zien in She-Hulk. Dat kan omdat de contracten voor die series hebben plaatsgevonden voordat Disney 21st Century Fox overnam. Een zelfde soort scenario wat Netflix heeft met Wednesday. De streamingdienst sloot de deal voordat Amazon MGM Studios overnam.

Voor Amazon is MGM Studios belangrijk. Het kijkt dan ook in welke oude series en films waarvan de studio de rechten heeft er nieuw leven ingeblazen kan worden. Het is dus onbekend hoe het verder zal gaan met Wednesday.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen