Een wereld bouwen met je stem: metaverse-demo maakt het mogelijk

Apps Wesley Akkerman 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De metaverse om je heen aanpassen met stemcommando’s: dat is een toekomst die Meta-CEO Mark Zuckerberg voor zich ziet. Met een demo laat de topman zien hoe gebruikers digitale items kunnen generen of importeren in de virtuele wereld. Daar gebruikt het bedrijf een speciaal stuk gereedschap voor, genaamd Builder Bot.

Zuckerberg omschrijft de bot als een “verkennend concept” dat laat zien wat je met kunstmatige intelligentie in de metaverse kunt doen. De CEO legt alles uit in een vooraf opgenomen video, die tevens op YouTube te zien is. Daar is goed te zien hoe hij een digitale wereld vormgeeft door hardop commando’s uit te spreken.

Geef je eigen metaverse vorm

Eerst zien we hoe de digitale wereld in de metaverse verandert in een park. Maar wanneer Zuckerberg zich bedenkt en het over een strand heeft, verandert heel de omgeving wederom. Daarna voegt de Facebook-oprichter wolken toe, die hij later verder specificeert om aan te tonen hoe precies je iets kunt vormgeven.

En zo zijn er nog wat voorbeelden die je in de bovenstaande video bekijkt. De boodschap is duidelijk: de Builder Bot in de metaverse maakt wat jij voorstelt. Het gaat nog om een prototype, maar de uitkomst is behoorlijk indrukwekkend te noemen. Ben je enigszins creatief aangelegd, dan gaat er een wereld voor je open.

Simpele uitstraling en indeling

Dat neemt niet weg dat we toch de beperkingen opmerken. Hoe mooi deze technologie ook klinkt, de grafische kracht in de metaverse is nog beperkt. De Builder Bot zet simplistische objecten neer en er is nog maar weinig interactie. Als digitale ervaring gaat dit waarschijnlijk nog niet voorbij het niveau van een kinderfeest.

Een echte ‘metaverse’, zoals die in sci-fi-verhalen voorkomt, bestaat nog niet. Maar Zuckerberg zet met z’n bedrijf alles op alles in om dit wel voor elkaar te krijgen. De term is nu nog modewoord, maar Meta zet heel het bedrijf erop in en zal er dus alles aan doen om de publieke opinie naar het positieve om te laten zwaaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meta

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen