Wetenschappers doen gore ontdekking over je Apple Watch

Smartwatches Sabine Schults 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat er geen betere compagnon is voor je iPhone dan de Apple Watch, weten we intussen. Maar volgens wetenschappers is de smartwatch niet altijd ook jouw beste beste vriend. De smartwatch zit namelijk vol met gore, ziekmakende bacteriën.

Volgens wetenschappers is het bandje van de Apple Watch een broedplaats voor potentieel gevaarlijke ziekteverwerkers. Uit het onderzoek bleek dat 95 procent van de onderzochte horlogebandjes besmet waren met bacteriën die als mogelijk schadelijk gezien worden. Vooral bij bandjes van rubber of kunststof was dit het geval.

Je Apple Watch zit vol met gore bacteriën

Omdat je een Apple Watch doorgaans elke dag draagt, komt het niet als een verrassing dat het vol zit met bacteriën. Maar waar je misschien niet bij stilstaat is dat er op 85 procent van de onderzochte bandjes gevaarlijke bacteriën zoals stafylokokken werden gevonden. Deze bacterie kan ernstige infecties veroorzaken als deze in je huid terecht komt.

Daarnaast werden er op 60 procent van de bandjes (niet alleen van de Apple Watch) darmbacteriën gevonden en op 30 procent van de bandjes ‘pseudomonas spp‘. Deze bacteriën kunnen zelfs in lage aantallen veel schade aanrichten op onze gezondheid.

In totaal deden er twaalf mannen en acht vrouwen mee aan het onderzoek. Er werden bandjes van verschillende materialen gebruikt.

Makkelijk te verhelpen

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat het schoonmaken van je Apple Watch met alledaagse ontsmettingsmiddelen ervoor zorgt dat deze ziekmakende bacteriën verdwijnen. Desinfectiespray met ethanol blijkt behoorlijk effectief te zijn. Binnen dertig seconden zou meer dan 99,99 procent van de schadelijke bacteriën verdwenen zijn.

Laat de iPhone 15 liggen voor de Pro vanwege deze 5 punten, ‘Apple komt met speciale Watch om een verjaardag te vieren, ‘Apple komt met speciale Watch om een verjaardag te vieren’
Hoog tijd voor een opfrisbeurt! 🤮 (Afbeelding: Apple)

Als je niet zit te wachten op al die schadelijke bacteriën op je pols, dan is het hoog tijd om je Apple Watch schoon te maken. Dat wil niet zeggen dat je iedere dag aan het poetsen mag, maar een wekelijkse opfrisbeurt is aan te raden. Kijk wel goed naar het materiaal van je bandje. Een leren bandje mag bijvoorbeeld niet onder water gedompeld worden.

5 sublieme Apple Watch functies die je waarschijnlijk nog niet kent

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen