WhatsApp dropt met profielen een functie waar je wél wat aan hebt

Apps Jeroen Kraak 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp lijkt elke week wel weer aan nieuwe functies te werken. Vaak zijn het kleine zaken, zoals een nieuwe interface, maar soms zijn er ook verbeteringen waar je echt wat aan hebt. Dat is ook het geval met de nieuwste functie: een alternatief profiel.

Nee, deze functie is er niet om verschillende persoonlijkheden weer te geven. Deze functie maakt vooral de berichtendienst veiliger voor jou. Mensen die ongevraagd berichten sturen, kunnen op deze manier niet meteen achterhalen wie je bent.

Een alternatief profiel op WhatsApp

We gebruiken onze iPhone of Android vooral om te communiceren met vrienden, maar soms gebruiken we ze ook voor zakelijke gesprekken en chats. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gesprek met collega’s, een bericht naar een klantenservice, of in uitzonderlijke gevallen: je schoonfamilie. Het is heel begrijpelijk dat je voor hen een andere uitstraling wil dan voor je vrienden.

Voor het meest sprekende voorbeeld gaan we even van WhatsApp naar andere sociale media. Op LinkedIn heb je waarschijnlijk een heel andere profielfoto dan op Facebook of Instagram, tenzij je echt heel trots bent op je maatpak van Italiaanse makelij. Hetzelfde kun je straks ook doen in WhatsApp door verschillende profielen te maken.

Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp nu aan de functie voor een alternatief profiel. Je kunt voor je alternatieve profiel kiezen voor een andere profielfoto en een andere naam. Dat is dus handig als je iets anders wilt uitstralen naar mensen die je niet of misschien maar beperkt kent.

Een andere uitstraling

Je kunt nu natuurlijk al je gegevens afschermen voor mensen die niet in je contacten staan. Zij krijgen dan niet je naam te zien en hooguit een grijs profielplaatje. Het alternatieve profiel is daarom een ideale tussenweg. Zo ben je meer dan alleen een grijze muis op het plaatje en kun je een spectaculaire profielfoto hebben, alleen zichtbaar voor je echte vrienden.

Alternatief profiel WhatsApp
De nieuwe functie. (Afbeelding: WABetaInfo)

Op dit moment test WhatsApp de functie in de bètaversie van de app. Het is dus nog niet beschikbaar in de definitieve versie die waarschijnlijk op je telefoon staat. Je zult dus nog even moeten wachten.

WhatsApp heeft makkelijke manier om te zien wie je geblokkeerd heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen