WhatsApp op Android komt met ideale functie als je veel emoji gebruikt

Apps Jeroen Kraak 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

We kunnen allemaal haast niet meer zonder WhatsApp. Het is de berichtendienst waarbij je makkelijk de laatste nieuwtjes deelt met vrienden en familie. Dat doe je ook soms via emoji. Voor de mensen met een Android-toestel die de symbolen veel gebruiken is er nu goed nieuws.

Communicatie met vrienden en familie is de afgelopen jaren flink veranderd. Waar je vroeger belde of een sms’je stuurde, spreek je nu een spraakbericht in of stuur je een berichtje via WhatsApp. Emoji maken duidelijk hoe je een bericht bedoelt. Zo weet iemand of je iets grappig vindt of juist iets sarcastisch zegt. Dat wordt nu nog makkelijker op Android.

WhatsApp op Android krijgt nieuwe functies

WhatsApp op Android krijgt een aantal nieuwe functies waar je echt wat aan hebt. Zo wordt het makkelijker om je scherm te delen en rolt het ook langzaam de functie uit om berichten die je hebt verstuurd nog snel aan te kunnen passen. Ook emoji’s worden onder handen genomen.

WABetaInfo weet namelijk te melden dat de berichtendienst er iets anders uit gaat zien op een Android-toestel. Wees niet bang, want het is maar een klein gedeelte dat verandert. Iets wat de app nog fijner maakt als je emoji gebruikt.

Het nieuwe toetsenbord voor emoji

WhatsApp heeft in de nieuwste bèta voor Android het toetsenbord voor emoji aangepast. Het wordt daardoor veel makkelijker om te switchen tussen emoji, stickers en GIF’jes die je aan jouw berichten wil toevoegen.

Aan de bovenkant zie je een nieuwe grote pilvormige knop waarbij je makkelijk switcht tussen de emoji, stickers en GIF’jes. Je vergroot makkelijk je toetsenbord door baar boven te vegen. Een aantal gebruikers heeft een paperclip op het toetsenbord erbij gekregen die speciaal voor bijlagen is. Wanneer dit naar de definitieve versie van WhatsApp komt, is nog onbekend.

WhatsApp Emoji toetsenbord Android
Het nieuwe toetsenbord. (Afbeelding: Sammobile)

Heb je iOS in plaats van Android? Dan lijkt deze functie voorlopig nog niet naar WhatsApp te komen. Gelukkig komen er wel genoeg andere nieuwe features aan. Mark neemt ze hieronder met je door vanuit Apple Park.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen