WhatsApp gaat full 007 met nieuwe functie voor Android en iPhone

Apps Mark Hofman 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft een nieuwe functie aangekondigd die voornamelijk van pas zal komen voor mensen met iets te nieuwsgierige vrienden of partners. Secret Codes zal de huidige Chat Lock-tool nog veiliger maken door bepaalde gesprekken te verbergen.

Vanochtend heb ik er al kort over gesproken in De Snelle Hap, maar ik wil je graag meer laten weten over deze nieuwe WhatsApp-functie. Hoewel dit natuurlijk leuk is voor nieuwsgierige partners of vrienden, biedt deze functie over het algemeen gewoonweg veel meer bescherming. En dat is altijd goed.

WhatsApp-functie helpt tegen nieuwsgierige partners

We kennen allemaal het scenario waarbij je je Android-smartphone of iPhone uitleent aan een vriend, vriendin of partner, maar niet helemaal zeker bent of deze persoon uit bepaalde gesprekken zal blijven. De reden waarom iets geheim is maakt niet uit, maar er zijn nu eenmaal gesprekken die je privé wilt houden.

Chat Lock kan op dit moment al deze gesprekken vergrendelen en in een aparte map plaatsen. Vervolgens is die map te openen met het wachtwoord van je telefoon of met biometrische ontgrendeling. Maar dat is nog niet genoeg om bepaalde mensen, zeker niet je partner, buiten de deur te houden. Daarom is Secret Codes, een nieuwe functie van WhatsApp, de ideale oplossing.

De Snelle Hap: Tesla Cybertruck, nieuwe functie WhatsApp en excuses van Disney
(Afbeelding: Meta)

Met Secret Codes kunnen gebruikers een tweede wachtwoord instellen dat volledig losstaat van het wachtwoord waarmee je je telefoon ontgrendelt. Het creëren van een Secret Code zorgt er zelfs voor dat je vergrendelde map volledig verdwijnt uit je inbox, wat een extra laag privacy toevoegt aan je gesprekken.

Om deze verborgen chats weer zichtbaar te maken, hoef je slechts de zojuist aangemaakte code rechtstreeks in de zoekbalk op de hoofdpagina in te voeren.

Zo maak je een nieuwe Secret Code aan

Als je een gesprek hebt vergrendeld in Chat Lock, kun je er ook een Secret Code aan toevoegen. Om dit te doen, ga je naar de rechterbovenhoek, tik je op de drie stippen en selecteer je “Chat Lock-instellingen”.

In dat menu activeer je vervolgens de optie voor een Secret Code en bedenk je een wachtwoord dat je hiervoor wilt gebruiken. Dit kan gewoon een normaal wachtwoord zijn met cijfers en tekens, maar WhatsApp biedt ook de mogelijkheid om emoji’s te gebruiken.

WhatsApp waakt voor je nieuwsgierige partner met deze nieuwe functie
(Afbeelding: WhatsApp)

En nee, deze functie is niet bedoeld om je partner te bedriegen, maar kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je een cadeautje aan het regelen bent of een leuk uitje probeert te plannen.

Of je wilt gewoon niet dat bepaalde mensen in je gesprekken neuzen. Dat kan natuurlijk ook.

Verloren functie WhatsApp Web maakt zijn comeback en zo gebruik je ‘m

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen