Dubbele foto’s op WhatsApp? Zo los je dat op

Apps Sam Dille 8 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft een tijd lang dubbele foto’s op je smartphone opgeslagen. Daar wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk vanaf.

Je hebt het vast al gemerkt: WhatsApp had de laatste tijd een vervelend probleem met het opslaan van foto’s. Hierdoor kwam een foto die je bewaarde twee keer in je galerij terecht. Enorm irritant al die dubbele foto’s.

Het probleem begon bij veel iPhone-gebruikers na het installeren van iOS 17.4. Volgens Apple was het aan Meta om het probleem op te lossen. Gelukkig heb je er dankzij een nieuwe update (versie 24.5.75) geen last meer van. Gek genoeg hadden Android-gebruikers geen enkel probleem.

Zo verwijder je dubbele foto’s op WhatsApp

Het liefst wil je zo snel mogelijk de dubbele foto’s van je telefoon halen. Want foto’s en video’s nemen een groot deel van je opslag in. En dan is het natuurlijk zonde als je dit verspilt aan dezelfde beelden. Je kunt de foto’s heel makkelijk zelf verwijderen op WhatsApp.

Ga eerst naar de Instellingen van WhatsApp. Selecteer de optie Opslag en gegevens en druk op Opslag beheren. Dit is de plek waar je kunt zien wat WhatsApp allemaal op je telefoon heeft opgeslagen.

WhatsApp doet wat iMessage al jaren goed weet te doen
(Afbeelding: AFP)

In Opslag beheren zie je een overzicht van verschillende items. Hier kun je op een map tikken onder het gedeelte Items bekijken en verwijderen. Als je op deze map tikt, krijg je een lijst te zien van alle media die je hebt ontvangen en verstuurd op WhatsApp. Je kunt ook zoeken op een specifieke chat, zodat alleen die foto’s zichtbaar zijn.

Nu is het een kwestie van dubbele afbeeldingen zoeken en handmatig verwijderen. Je kunt een foto van je smartphone halen door hem ingedrukt te houden en op het prullenbakicoontje te klikken. Zo makkelijk is het!

En zo ben je er voor eens en voor altijd vanaf

Wil je nooit meer het risico lopen op dubbele foto’s? Dan kun je ervoor kiezen om WhatsApp te verbieden om automatisch foto’s op te slaan. Op die manier kies je zelf welke beelden er in de galerij verschijnen. Vergeet ze dan niet ook echt op te slaan.

Om deze stap uit te voeren, ga je opnieuw naar de instellingen van WhatsApp. Druk vervolgens op Chats en zet de schakelaar bij Mediazichtbaarheid uit.

WhatsApp werkt aan de functie die we al jaren hadden moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen