Machtige Facebook-functie binnenkort ook op WhatsApp te gebruiken

Tech Wesley Akkerman 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De laatste tijd krijgt WhatsApp flink wat functies van moederbedrijf Meta. Dat moet ook wel, aangezien de concurrentie op de markt voor chatdiensten moordend is. En nu lijkt het erop dat één van de meest interessante functies van Facebook onderweg is naar de communicatiedienst. Zit je hierop te wachten?

De website WABetaInfo breekt vaak nieuws over WhatsApp, meestal voordat het bedrijf zelf een wijziging aankondigt. Dat zien we ook nu gebeuren, nu de redactie ontdekte dat de chatdienst ondersteuning krijgt voor avatars. De optie werd eerder dit jaar al ontdekt, maar heeft nu dus wat meer vorm gekregen.

Avatars voor WhatsApp

Als bètatester is het vanaf nu dus mogelijk een avatar van jezelf aan te maken. Je hebt hier tenminste versienummer 2.22.23.9 nodig. De driedimensionale avatar moet dan als een soort representatie van jezelf dienen. De functie is vergelijkbaar met dezelfde optie op Facebook; je kunt hem instellen als profielfoto.

WhatsApp
Avatars op WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Waar haalde Facebook ook alweer zijn inspiratie vandaan? Oh ja, dat was Snapchat. En net als op Snapchat is het mogelijk je aangemaakte avatar allerlei poses aan te laten nemen. Vervolgens kun je die omzetten in een soort Bitmoji-sticker en delen met je vrienden. Zie dit als je persoonlijke emoji-verzameling.

Zelf een avatar aanmaken

Mocht je meedoen met de bèta van WhatsApp en de meest recente versie op je smartphone hebben staan, dan tref je de avatar-optie aan onder de Accountinstellingen. Daar maak je je eigen poppetje aan, dat je dus vervolgens kunt gebruiken binnen de app. En hoe zit het met de stickers?

Nou, wanneer je klaar bent met vormgeven, dan verschijnen de stickers vanzelf in beeld wanneer je chat. Je vindt ze tussen het aanbod stickers. De opties zijn nu nog een beetje beperkt; maar in de toekomst moet je ongetwijfeld de kleur van je huid en meer kunnen aanpassen. Wanneer de release is, dat is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen