Fantastische WhatsApp-functie komt in 2023 naar de iPhone

Apps Mark Hofman 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel er jaarlijks verschillende functionaliteiten voor WhatsApp worden uitgerold, zijn er nog altijd bepaalde dingen die consumenten missen. Eén van de dingen is een picture-in-picture-modus (PiP) voor videogesprekken.

Gelukkig komt daar in 2023 verandering in, zo meldt het team achter WhatsApp. Op dit moment testen verschillende iPhone-gebruikers de functie al. Het is de bedoeling dat meer mensen er binnenkort toegang tot krijgen.

WhatsApp brengt topfunctie naar de iPhone

WhatsApp is anno 2022 meer dan een chat-applicatie alleen. Het is een essentieel onderdeel voor iPhone- en Android-gebruikers. Zowel zakelijk als privé.

Om de gebruiksvriendelijkheid van de app omhoog te tillen, werkt het team erachter dus aan een PiP-modus voor videogesprekken. De functie zorgt ervoor dat het scherm van een videogesprek kleiner wordt, zodat je ondertussen andere dingen kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het opzoeken van informatie uit een ander gesprek.

Het is het beste te vergelijken met wat FaceTime (videobel-app Apple) nu al doet. Zo bleek bijvoorbeeld ook al in de betaversie waar de functie eerder al opdook. Wanneer iedereen ermee aan de slag kan gaan is overigens nog niet bekend.

WhatsApp, iPhone
(Afbeelding: WhatsApp)

Snapchat als voorbeeld

Eerder deze week dook er nog een nieuwe functionaliteit op die ons zeer interessant leek.

WhatsApp heeft sinds enige tijd een functie waarmee foto’s en video’s slechts één keer zichtbaar zijn. Net als dat op dit moment bijvoorbeeld werkt bij de populaire iPhone- en Android-app Snapchat. Het enige verschil is echter dat die app ook tekst kan laten verdwijnen.

Nou, laat het WK Open Deuren intrappen maar beginnen: WhatsApp kan dit in de toekomst ook. De meest recente betaversie van de Android-app beschikt al over de functie. Hiermee is het mogelijk om iets meer privacy in te bouwen in de gesprekken die je met je contacten voert.

In het onderstaande artikel vertellen we, uiteraard met gepast enthousiasme, meer over de functie:

WhatsApp werkt aan Snapchat-functie die het al jaren had moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen