WhatsApp werkt aan Snapchat-functie die het al jaren had moeten hebben

Apps Mark Hofman 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Achter de schermen werkt het team van WhatsApp constant aan nieuwe functionaliteiten. In de meest recente betaversie van de app duikt zo’n functie op. Een ding is duidelijk: Snapchat is de inspiratie en dat had het al veel eerder moeten zijn.

Er zijn WhatsApp-functionaliteiten die je weten te verrassen, er zijn toevoegingen die je al veel eerder had willen (of moeten) hebben. Achter de schermen lijkt het team achter de populaire Android- en iOS-applicatie te werken aan iets voor die tweede categorie.

Nieuwe WhatsApp-functie iOS en Android

Het is al mogelijk om een bericht in een chat, binnen afzienbare tijd, te verwijderen. Dat doet WhatsApp al hartstikke goed, maar het kan de functie nog wel iets verder ontwikkelen. Iets dat, als we het goed hebben begrepen, ook echt gaat gebeuren.

Het team achter de app voor Android en iOS werkt aan een functie genaamd View once text. De bron is het engelstalige WABetaInfo, een zeer betrouwbare bron, dus vandaar dat de Nederlandse naam nog niet gedeeld is. In onze optiek zal de functie een naam als Eenmalige berichten krijgen, maar pin ons daar niet op vast.

WaBetaInfo, WhatsApp, Android
Handige nieuwe functie (Afbeelding: WABetaInfo)

We kunnen de functie het beste vergelijken met de foto’s en video’s die eenmalig zichtbaar zijn. Zowel op Android als iOS heeft WhatsApp die functie niet al te lang geleden uitgerold. Stuur dus een bericht, druk het icoontje aan om de functie te activeren en voila: je bericht is slechts één keer zichtbaar.

Snapchat, maar dan net even anders

Net als het geval is bij de foto- en video-functie binnen WhatsApp, is de functie volledig gericht op privacy. Een goede zet, als je het ons vraagt.

WhatsApp ziet waarschijnlijk als geen ander in wat de kracht van Snapchat is en hoe populair het onder jongeren is. Sterker nog: er zijn in Nederland veel tieners die de laatste applicatie gebruiken om in contact te blijven met anderen, terwijl die eerste daarvoor bedoeld is.

WhatsApp dropt heerlijke feature iPhone, 21 nieuwe emoji voor Android

De kracht van Snapchat? Uiteraard de mogelijkheid om alle conversaties, zowel tekstueel als visueel, slechts één keer te bekijken. WhatsApp lijkt dat voorbeeld steeds meer te volgen. Of dat puur en alleen bedoeld is om meer privacy te bieden of jongeren aan te trekken weten we niet, maar we zijn blij dat dit soort functies mogelijk gemaakt worden.

Wanneer WhatsApp precies met de functie komt is nog niet bekend. Wel is die op dit moment alleen beschikbaar in de meest recente betaversie voor Android. Wanneer en of iOS volgt weten we niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen