WhatsApp heeft makkelijke manier om te zien wie je geblokkeerd heeft

Apps Sam Dille 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Als iemand je berichten op WhatsApp niet beantwoordt, kan het zijn dat die persoon je heeft geblokkeerd. Dat is heel irritant, maar gelukkig kun je makkelijk uitzoeken wie je de mond heeft gesnoerd. Zo doe je het!

Begrijp me niet verkeerd, de blokkeerfunctie van WhatsApp kan in veel gevallen nuttig zijn. Het is heel normaal om af en toe ruzie te hebben en als iemand te ver gaat is het fijn om wat afstand te nemen. Je hoort dan even helemaal niets van die persoon op de berichtenapp.

Zo check je of je bent geblokkeerd op WhatsApp

Maar als je degene bent die wordt geblokkeerd, dan is dat op z’n zachtst gezegd erg frustrerend. Je wilt je misschien verdedigen, maar je chatgenoot reageert ineens nergens meer op. Er is een makkelijk trucje om uit te zoeken of je door iemand bent geblokkeerd. Hoewel je nooit honderd procent zekerheid hebt, zijn dit een paar aanwijzingen:

  • Je kunt niet meer zien wanneer iemand voor het laatst online was
  • Je ziet geen updates bij iemands profielfoto
  • Wanneer je iemand via WhatsApp belt, word je niet verbonden
  • Als je iemand een bericht hebt gestuurd, krijg je maar één vinkje te zien in plaats van twee

Onthoud dat dit slechts aanwijzingen zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat iemand diens privacy-instellingen heeft aangepast. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom je geen profielfoto of online-tijden ziet. Iemand kan er namelijk voor kiezen om deze gegevens alleen te delen met contactpersonen. Tot slot is het ook mogelijk dat een telefoon uitstaat of dat er geen verbinding met het internet is. Daardoor zie je één in plaats van twee vinkjes.

WhatsApp Android
WhatsApp op je iPhone. (Afbeelding: Unsplash / Adem AY)

Of toch zelf iemand blokkeren?

Als je zelf iemand niet meer wilt spreken op WhatsApp, dan kun je diegene heel makkelijk blokkeren. Je gaat naar het gesprek, vervolgens klik je op de naam in de bovenkant en kom je in een menu terecht. Scroll dan helemaal naar onder en je kunt die persoon blokkeren. Mocht iemand je lastig vallen of spammen: je kunt een contact in dit menu ook rapporteren.

Wil je zien wie je allemaal hebt geblokkeerd op WhatsApp, of wil je dat juist ongedaan maken? Ga dan naar instellingen, kies account en druk op privacy. Daar zie je in het menu ‘Geblokkeerd’ staan. Als je daarop klikt krijg je een overzicht en kun je mensen ook weer deblokkeren.

Waarom je WhatsApp van je iPhone of Android wil verwijderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen