WhatsApp maakt groepsgesprekken nu nog groter

Apps Jeroen Kraak 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Zijn groepsgesprekken echt jouw ding op WhatsApp? Dan kun je binnenkort je hart ophalen aan een nieuwe functie.

Groepsgesprekken horen bij de belangrijkste functies op WhatsApp. Er zijn eigenlijk twee groepen mensen. De een vindt ze echt helemaal geweldig terwijl de ander het beschouwt als een ware nachtmerrie. De waarheid ligt natuurlijk ergens in het midden. De leden van de groep en de band met hen bepaalt uiteindelijk of je er echt voldoening uit haalt.

Groepschats in WhatsApp

Binnenkort kan het echter nog wel wat erger worden. WhatsApp test namelijk een functie die de dynamiek in groepsgesprekken flink verandert. WABetaInfo is er namelijk achter gekomen dat de berichtendienst het aantal leden in groepschats flink wil verhogen.

Vacature: WANT zoekt freelance redacteur

Op dit moment is het aantal leden van een groepschat beperkt tot 256. Nu is echter de bedoeling dat dit aantal wordt verdubbeld. Hierdoor is het in de toekomst mogelijk dat er in totaal 512 mensen in een chat aanwezig zijn.

WhatsApp Communities
WhatsApp Communities (Afbeelding: WhatsApp)

Snel beschikbaar

WhatsApp rolt de nieuwe functie nu uit dus wellicht kun je al snel met de nieuwe feature aan de slag. Als alles goed gaat is dit al binnen 24 uur. Het maakt niet uit welk besturingssysteem je gebruikt, want de functie komt zowel beschikbaar op iOS als Android.

WANTwoord: ‘hoe zet ik WhatsApp over naar mijn nieuwe telefoon?’

De uitrol van het aantal gebruikers in een WhatsApp-chat komt na een aantal tests. Zo was de functie eerder al beschikbaar in Argentinië. Een maand geleden liet de berichtendienst al weten dat het bezig was met het ontwikkelen van de functie. In een blogpost liet het daarnaast ook weten dat het mogelijk moet zijn om grotere berichten te versturen. Die functie is eerder al verschenen in de app.

WhatsApp wil het aantal gebruikers vergroten om echte communities te creëren. Zo noemt het scholen, lokale clubs en verenigingen als voorbeeld. Door middel van de nieuwe functie kunnen zijn nog makkelijker communiceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen