WhatsApp wil groepsgesprekken nog beter maken met deze functie

Apps Jeroen Kraak 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Jouw groepsgesprekken in WhatsApp gaan binnenkort veranderen. De dienst wil ze nog beter maken met deze bijzondere ingreep.

Groepsgesprekken in WhatsApp zijn een fenomeen op zich. De ene keer zit je in een buurtapp waarbij de buurman continu zeurt dat er mensen voor zijn deur parkeren, terwijl je in een andere groep met vrienden continu de meest vunzige plaatjes voorbij ziet komen. Je kunt het je dan ook wel voorstellen dat een moderator af en toe wil ingrijpen. Dat wil WhatsApp nu nog makkelijker maken met een nieuwe wijziging.

Groepsgesprekken in WhatsApp

WhatsApp test op dit moment een functie waarbij de groepsleiders meer invloed krijgen om het gesprek te bepalen. Natuurlijk kunnen deelnemers aan een groepsgesprek al hun eigen berichten verwijderen, maar binnenkort kunnen de admins dat ook doen.

Uit informatie van het betrouwbare WABetaInfo blijkt dat WhatsApp nu tests uitvoert waarbij beheerders van een groepsgesprek deze rechten hebben. Zo kunnen ze makkelijk berichten verwijderen die niet gewenst zijn of zorgen voor te veel afleiding. Dat is natuurlijk handig als een groepsgesprek gebruikt om ergens afspraken te maken. Er zit altijd wel iemand in een WhatsApp-gesprek die ineens iets geheel off-topic meldt tijdens een moment waarop je totaal niet zit te wachten.

WhatsApp groepsgesprekken
Zo werkt de nieuwe functie. (Afbeelding: WABetaInfo)

Nog in beta

Natuurlijk verdwijnt een bericht niet onopgemerkt, want er zal gewoon staan dat er een bericht is verwijderd. Dit ken je al vanuit je eigen gesprekken als je een mededeling weghaalt. De nieuwe functie is nu te vinden op WhatsApp in versie 2.22.1.1 voor Android en wordt nog uitvoerig getest.

Overigens is dat niet de enige functie die WhatsApp recent heeft ingevoerd. Zo werd eerder bekend dat de dienst informatie voor vreemden beter gaat verbergen. Daarover lees je in dit bericht veel meer. Daarnaast werkt het ook aan een feature waarbij bedrijven sneller kunnen reageren in WhatsApp for Business, meldt WABetaInfo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!