WhatsApp gaat full Zen met verdomd handige nieuwe functionaliteit

Apps Wesley Akkerman 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het kan soms best gezellig zijn, maar ook heel druk worden op WhatsApp. Zeker wanneer je actief bent in veel verschillende groepen en iedereen lekker aan het kletsen is. Dan hebben we nog de grappenmakers, mededelers en video-aficionado’s en dan komen we soms op een punt dat we denken: genoeg is genoeg.

Dan kun je twee dingen doen: rigoureus uit de groep stappen of de boel even lekker een paar dagen op stil gooien. Een groepsgesprek dempen gaat helaas nog niet zo gemakkelijk als je wellicht zou willen. Hoewel de optie niet verstopt is binnen de instellingen, moet er wel een paar handelingen voor verrichten.

WhatsApp wil het gemakkelijker maken

Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in, als we de redactie van WABetaInfo mogen geloven. Die ontdekte namelijk dat WhatsApp werkt aan een snelkoppeling voor het dempen van groepsgesprekken. Ben je die duffe plaatjes met armoedige teksten zat, dan druk je gewoon meteen op het bel-icoontje.

WhatsApp snelkoppeling
Nieuwe snelkoppeling voor WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Hoe dat er precies uitziet, zie je op de bovenstaande screenshot. Dit is een voorbeeld van hoe het oogt binnen de webinterface van de communicatiedienst. We kunnen er echter van uitgaan dat de knop straks ook gewoon te vinden is binnen de interface van de Android- en iOS-app. Je vindt hem rechts bovenin.

Wat doet de knop precies?

We kunnen helaas nog niet met zekerheid vertellen wat de knop precies doet. We hebben de meest recente bèta-update helaas nog niet binnen op de redactie. Maar we kunnen we een mooie voorspelling wagen: waarschijnlijk geeft die sneller toegang tot de bestaande opties. Je hebt een paar opties tot je beschikking.

Die opties verschijnen een beeld wanneer je op de knop drukt. En na het bevestigen van je keuze, ontvang je dus gedurende die periode géén meldingen meer vanuit die WhatsApp-groep. Superchill, want dan kun je je gewoon weer focussen op de dingen of mensen die er wel toe doen op dat moment. Meer van dit, alsjeblieft.

Of gewoon minder gelul in groepen, dat zou ook mooi zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen