WhatsApp introduceert nieuwe iPhone-camera voor deze handige functie

Apps Wesley Akkerman 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt naar verluidt aan een nieuwe camerafunctie voor je iPhone. Met de nieuwe functionaliteit moet je razendsnel een video kunnen opnemen en die gelijk kunnen delen met de mensen in de chat. De nieuwe cameramodus wordt momenteel getest in bèta, aldus WABetaInfo.

Wanneer je nu via WhatsApp op je iPhone snel een video wil maken, dan gaat dat in feite via de fotografie-interface. Door op het sluiterknopje te tappen, maak je een foto. Hou je hem langer ingedrukt dan maak je een video. Dat werkt vaak niet optimaal, omdat jij je vinger of duim constant op het scherm moet houden.

Nieuwe cameramodus voor WhatsApp

Met de nieuwe cameramodus op iPhone kunnen gebruikers gewoon tussen cameramodi wisselen, zonder daarvoor de WhatsApp-app te hoeven verlaten. Eerder kwam deze functionaliteit al uit voor de Android-bèta van de app, maar nu zijn dus ook iOS-gebruikers aan de beurt. Dat blijven mooie ontwikkelingen.

WhatsApp beta iPhone
Nieuwe cameramodus voor WhatsApp op iPhone (Afbeelding: WABetaInfo)

WhatsApp heeft onlangs een nieuwe versie van de app uitgebracht via TestFlight. Dat is een dienst waarmee gebruikers apps en updates kunnen testen voordat ze voor iedereen beschikbaar zijn. Als tester heb je in elk geval versie 23.1.0.75 nodig (die in de app beschreven staat als 2.23.1.75). Het betreft tevens TestFlight-build 23.1.0 (437625963).

Hoe herken je de update op iPhone?

Mocht je de cijfers niet zo snel op je iPhone kunnen vinden, geen probleem. Want je kunt ook gewoon even de cameramodus binnen WhatsApp openen om te zien of je de update reeds ontvangen hebt. Onderop zie je dan namelijk de woorden ‘video’ en ‘foto’ staan. De videomodus is dus onlangs toegevoegd door het bedrijf.

Ondertussen werkt de communicatiedienst nog altijd aan gemakkelijkere manieren om je WhatsApp-chats over te kunnen brengen van het ene naar het andere Android-apparaat. Je hebt dan geen Google Drive nodig, maar doet dit geheel via QR-codes. Android-gebruikers vinden die opties onder de chat-instellingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen