Zo krankzinnig veel berichten stuurde jij afgelopen 15 jaar op WhatsApp

Apps Mark Hofman 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Voel je oud: WhatsApp bestaat 15 jaar. De berichtendienst kwam in 2009 in ons leven en heeft het digitale leven (vrijwel) volledig overgenomen. Maar hoeveel berichten stuurde je in die tijd precies?

Het leuke, en tegelijkertijd pijnlijke, aan Spotify Wrapped is dat je in een handig overzicht te zien krijgt hoeveel je precies geluisterd hebt in de afgelopen tijd en naar welke muziek dat was. Een handig overzicht van afspeellijsten, artiesten, genres en nummers.

WhatsApp komt niet zo bombastisch met de gegevens aanzetten, maar heeft wel een manier waarop je kunt zien hoeveel berichten je inmiddels gestuurd en ontvangen hebt. Pijnlijk: er zijn te weinig mensen die ik netjes antwoord geef.

Spotify Wrapped, maar dan voor WhatsApp

We WhatsAppen wat af met z’n allen. Dat is niet iets wat ik denk, dat is iets dat ik weet. Niet door gegevens die online te vinden zijn, maar door informatie die de app zelf laat zien. Niet alleen bij mezelf, maar ook bij mijn collega’s.

Binnen de instellingen van de berichtendienst voor Android en iOS is het mogelijk om te zien hoeveel berichten je ontvangen en verstuurd hebt. Deze gegevens zijn te vinden binnen Instellingen -> Opslag en data -> Datagebruik.

WhatsApp
Nog meer chatten. (Afbeelding: Unsplash)

Naast het aantal verstuurde en ontvangen berichten zie je bijvoorbeeld ook hoeveel bytes aan media je al hebt verstuurd en ontvangen en hoeveel tijd je aan de telefoon hebt gehangen.

Ik speel open kaart. Dit is de schade bij mij:

  • Verstuurde berichten: 208.441
  • Ontvangen berichten: 316.226
  • Media in chats verstuurd: 4,32 GB
  • Media in chats ontvangen: 10,59 GB
  • Uitgaande gesprekken: 1167
  • Inkomende gesprekken: 620
  • Totale tijd gesprekken: 7 dagen en 4 uur

Spotify Wrapped, Apple Music en lijstjes

Op een of andere manier gaan we met z’n allen bijzonder lekker op dit soort lijstjes. De populariteit van bijvoorbeeld Spotify Wrapped laat dat wel zien. Ieder jaar, zo rond december, vliegen de Instagram stories met de statistieken je om de oren.

@wantnl

Spotify Wrapped, maar dan gewoon het hele jaar 😍 #sporify #spotifywrapped #wrapped #apps #iphone #ios #android #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Apple Music speelt daar, met zijn eigen Replay-functie, al ieder jaar handig op in, maar doet dat met ingang van dit jaar nog beter. De streamingdienst, en tevens grote tegenhanger van Spotify, gaat vanaf nu iedere maand de gegevens met luisteraars delen.

Benieuwd hoe dat precies zit? Je checkt het hieronder:

Meest besproken functie van Spotify verkast maandelijks naar Apple Music

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen