WhatsApp houdt ondanks kritiek vast aan nieuw ontwerp iOS en Android

Apps Mark Hofman 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Online ontstond de hoop dat WhatsApp zijn bekritiseerde herontwerp voor Android en iOS terug naar de tekentafel zou brengen, maar het zusterbedrijf van Meta lijkt het toch echt niet van plan te zijn.

WhatsApp liet weken geleden een nieuw ontwerp zien voor zowel de app voor iOS als de app voor Android. Online werd maar weer eens duidelijk dat mensen slecht tegen verandering kunnen. Het regende kritiek over het nieuwe ontwerp, waardoor de hoop ontstond dat Meta er toch nog iets aan zou doen.

Helaas pindakaas, want vandaag maakt het bedrijf officieel bekend dat de nieuwe update uitgerold wordt voor alle gebruikers. Wanneer precies is nog niet bekend, maar mensen met een Android-smartphone of een iPhone zouden in de komende weken het nieuwe ontwerp opeens tegen kunnen komen.

Herontwerp WhatsApp pittiger op Android dan iOS

Hoewel het ontwerp op beide besturingssystemen wordt uitgerold, lijkt Android met de meeste wijzigingen te maken te krijgen. In het nieuwe ontwerp pakt WhatsApp volledig uit met de kleur groen, wat vooral op dat systeem het beste te zien is. Zaken als meldingsbadges en knoppen krijgen door de wijziging een opvallende uitstraling.

Gebruikers met een iOS-apparaat zullen echter niet ontzettend veel verschil zien, omdat de Android-app vooral meer op die versie zal gaan lijken. Wel pakt WhatsApp de donkere modus aan op beide systemen. Er wordt in dat geval gebruik gemaakt van kleuren met een hoger contrast en meer donkere tonen om de ogen een beetje rust te geven.

WhatsApp houdt ondanks kritiek vast aan nieuw ontwerp iOS en Android
(Afbeelding: WhatsApp)

Om het verhaal af te ronden, ontvangen zowel de Android- als de iOS-app een reeks nieuwe achtergronden en animaties.

Android- en iOS-gebruikers uiten kritiek op WhatsApp

Zoals gezegd werd de aankondiging rondom het nieuwe ontwerp niet door iedereen goed opgevangen. Op X zijn verschillende negatieve geluiden te horen van zowel Android- als iOS-gebruikers. “De nieuwe WhatsApp is alles behalve een vibe” laat een gebruiker weten.

Een ander zegt: “De nieuwe update van WhatsApp is waarschijnlijk de lelijkste tot nu toe”. “Zelfs het kleinste detail in het nieuwe groen is lelijk”, reageert een ander er weer op.

Persoonlijk zie ik niet zo’n probleem met het nieuwe ontwerp, maar ik heb het zelf in Nederland dan ook nog niet kunnen proberen. Even wachten tot de vernieuwde app verschijnt, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen