rmens
rmens Tech 16 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft nieuwe functies voor groepsgesprekken

Groepsgesprekken zijn populair op WhatsApp. Voor iedere activiteit, club, klas, team of buurt is tegenwoordig wel een (tijdelijke) groepschat. Nu is de chat-app voorzien van een aantal functies die groepsgesprekken beter maken.

Er zijn nieuwe functies voor beheerders, maar ook voor deelnemers van grote groepsgesprekken die snel willen weten of ze iets gemist hebben tussen de honderden berichten.

Nieuwe functies voor beheerders

Het levens van beheerders van een WhatsApp-groep wordt een stuk makkelijker. Ze kunnen voortaan de beheerdersrechten van anderen, die zich bijvoorbeeld misdragen, afnemen. Mensen die een groep gestart zijn, kunnen daarnaast niet langer verwijderd worden door andere beheerders. Een groep kan ook een omschrijving hebben, dit is een kort intro dat vertelt wat bijvoorbeeld het doel van de groep is. Iedereen die toegevoegd wordt, krijgt die te zien. Tot slot hebben beheerders nu de optie om aan te passen wie het icoon en de omschrijving kan wijzigen.

Klik/tap voor groter.

Beheerders kunnen de instellingen vinden door op de groepsnaam te tikken en in het scherm met groepsinformatie te kiezen voor ‘groepsinstellingen’.

Nieuwe functies voor deelnemers

Deelnemers van groepschat kunnen nu ook meer. Als een groep druk is, lukt het soms moeilijk om alle berichten te lezen. De nieuwe functie catch-up laat je snel lezen wat je gemist hebt. Bij het openen van een groep met veel ongelezen berichten, zie je voortaan rechtsonder aan @-teken. Als je erop drukt, verschijnt een overzicht met jouw berichten waarop geantwoord is en berichten waarin je bent genoemd. Ook is het mogelijk om snel naar deelnemers te zoeken en kun je niet zomaar opnieuw worden toegevoegd aan groepen die je net hebt verlaten.

De nieuwe functies zitten vanaf nu in zowel de laatste versie van WhatsApp voor iOS als Android. De kans is groot dat deze versie je ook vraagt om nieuwe voorwaarden te accepteren. Dat komt door snode plannen van Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!