WhatsApp wil geflopte functie nieuw leven inblazen met jouw stem

Apps Wesley Akkerman 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Met de optie WhatsApp Status kun je vrienden en familieleden in één keer laten weten wat je allemaal aan het uitvreten bent. De functie is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Snapchat en Instagram Stories. Je deelt een foto of video, voegt wat tekst en kekke plaatjes toe en laat de wereld vervolgens meegenieten.

Tot nu toe bleef het bij tekst, foto’s of video’s en was het succes alles behalve groot. Als we de redactie van WABetaInfo, de betrouwbaarste bron op dit gebied, mogen geloven brengt WhatsApp daar binnenkort verandering in. Het ziet er sterk naar uit dat je binnenkort meer opties krijgt. De statusupdates op WhatsApp gaan – zoals het nu lijkt – ook stemopnamen ondersteunen.

WhatsApp Status met stemopnamen

De optie wordt nu Voice Note Status-updates of Voice Status genoemd. Met deze optie kun je snel een stemopname maken en die via de Status-tab binnen de app delen. Dit gaat op eenzelfde manier als stemberichten delen in chats. Je drukt op de juiste knop, maakt de opname en publiceert de boel.

WhatsApp Voice Status
WhatsApp Voice Status (Afbeelding: WABetaInfo)

De stemopnamen kunnen tot dertig seconden lang duren. Op de bovenstaande screenshot kun je zien hoe de interface er op iPhone uitziet. Naast het invulveld voor tekst, zie je de blauwe knop voor het opnemen van stemberichten staan. Na het inspreken bepaal je wie het audiofragment mag horen en wie natuurlijk niet.

Al eens eerder getest

Afgelopen zomer verscheen een soortgelijk bericht online. Toen bleek WhatsApp ook al te werken aan deze functionaliteit. De optie dook toen op in de bèta van Android, maar nu is die dus ook aanwezig op iOS. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar is.

Het lijkt er wel op dat WhatsApp hier veel aandacht naar uit laat gaan, in elk geval. Het bedrijf test de mogelijkheid nu al enkele maanden en inmiddels op verschillende platformen. Het wachten is nu totdat het hier zelf meer informatie over naar buiten brengt. Ook daarover is helaas niets bekend.

Nieuwe WhatsApp-functie beschermt je gesprekken tegen vrienden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen