Pas op: op deze Samsung Galaxy-smartphones werkt WhatsApp binnenkort niet meer

Apps Jeroen Kraak 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is misschien wel de belangrijkste app op je smartphone. Het is dan ook niet fijn als die ineens niet meer werkt. Toch is het binnenkort zover bij een aantal Samsung Galaxy en andere Android-telefoons.

Het is niet nieuw dat WhatsApp van telefoons verdwijnt. Dit gebeurt regelmatig op zowel Android als iPhone, vooral wanneer er een nieuwe versie van een besturingssysteem uitkomt. Dit keer heeft het te maken met de komst van Android 14, waardoor oudere versies niet meer goed ondersteund worden.

WhatsApp werkt niet meer op deze Android-toestellen

Om precies te zijn geldt dit voor smartphones die draaien op Android 5.0 en lager. Op zich is het een hele prestatie als je een smartphone die daarop draait nog in leven hebt kunnen houden. Het besturingssysteem dateert namelijk uit 2014, waardoor de oudste telefoons al zo’n negen jaar oud zijn.

Er zijn verschillende Android-telefoons waarbij WhatsApp niet meer ondersteund wordt. De belangrijkste slachtoffers zijn de Samsung Galaxy S4 en Note 3, aangezien dat in die tijd de echte vlaggenschepen waren. Veel mensen hebben die toestellen ooit gekocht, al is het waarschijnlijk dat ze al naar een nieuwer exemplaar zijn overgestapt. Heb je dat niet gedaan, dan is dit waarschijnlijk de tijd om het alsnog te doen.

@wantnl

Wat die Pixel kan, kan je Samsung ook 🔥 #samsung #android #google #androidtips #androidhacks #galaxy

♬ origineel geluid – WANT

Toch een Samsung Galaxy S4 of Note 3? Dit staat je te wachten

Heb je desondanks toch een smartphone die draait op Android 5.0, zoals deze Galaxy-modellen? Dan zul je merken dat WhatsApp binnen een maand niet meer werkt. Helaas is hier helemaal niets meer aan te doen. Waarschijnlijk heb je wel al gemerkt dat steeds minder apps je toestel ondersteunen vanwege de ouderdom.

Er is nog een andere reden om deze Android- en Samsung-toestellen te vervangen. Na een bepaalde tijd krijgen smartphones ook geen veiligheidsupdates meer. Hiermee is je toestel dus een makkelijker doelwit voor hackers en andere kwaadwillenden. Een goed moment om over te stappen. Wellicht op de Google Pixel 8 Pro of de iPhone 15.

YouTube maakt betaalde functies gratis op Android en iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen