Windows 11: slecht nieuws voor mensen die willen overstappen

Apps Jelle van Es 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vorige week deed Microsoft Windows 11 uit de doeken. Het goede nieuws daarbij is dat het nieuwe besturingssysteem als een gratis upgrade wordt uitgebracht. Maar er is ook minder goed nieuws te melden.

Want met de onthulling van Windows 11 bracht Microsoft een eigen tool uit genaamd de pc Health Check app. Daarmee kon je zien of je huidige pc een beetje in staat was om het nieuwe besturingssysteem te draaien. En dat bracht wat paniek.

App zorgt voor Windows 11-paniek

Want wanneer je gebruik maakte van de app, dan was de kans groot dat je te horen kreeg dat je pc niet goed genoeg was om het systeem goed te draaien. Zelfs wanneer je gebruik maakt van een krachtige pc. En dat lijkt niet helemaal de bedoeling te zijn. Gelukkig heeft nu iemand anders een alternatief gemaakt. En zo wordt slecht nieuws toch weer een beetje goed nieuws. Het gaat om een open-source app, dat WhyNotWin11 wordt genoemd. Deze kun je hier bezoeken en geeft je een beter beeld van hoe je pc er bij staat wanneer je van plan bent om Windows 11 te gebruiken.

Windows 11
Het nieuwe besturingssysteem (Afbeelding: Microsoft)

Wanneer je naar de bovenstaande link gaat, dan krijg je heel wat informatie op je afgeschoten en kan het wat intimiderend overkomen. Uiteindelijk vind je op de pagina de download-sectie, waar je een link kunt vinden. Daarbij is de kans wel groot dat je antivirus software of je systeem je waarschuwt, maar het zou in principe veilig moeten zijn. Vervolgens kun je via de app makkelijk zien op welke punten jouw systeem voldoet aan de eisen die aan Windows 11 wordt gesteld en waar het aan ontbreekt.

Voorbereiden

Via de tool zie je bijvoorbeeld of de hoeveelheid RAM die je op je pc hebt voldoet aan de eisen die Windows 11 stelt of dat er juist iets anders is dat niet helemaal past bij het nieuwe systeem. Op die manier kun je makkelijker zien welke elementen binnen jouw pc nog top zijn voor de toekomst en waar je eventueel een upgrade moet uitvoeren. Als het goed is wordt het nieuwe besturingssysteem eind dit jaar uitgerold.

Windows 11 wordt gratis upgrade: alles wat je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen