Spotify en YouTube weten het zeker: dit is de winnaar van het Eurovisie Songfestival

Lifestyle Jeroen Kraak 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het Eurovisie Songfestival staat op het punt van beginnen, maar wie wordt de grote winnaar? Spotify en YouTube weten het al.

Vanavond is het zover: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op Joost zullen we nog tot donderdag moeten wachten. Mocht hij zich plaatsen, dan staat hij zaterdag in de finale, maar wie is nu de grootste kanshebber volgens Spotify en YouTube?

Spotify is de grootste muziekstreamingdienst en dus een ideale manier om te kijken welke deelnemers echt veel beluisterd worden. Het zelfde geldt voor YouTube, maar dan voor de clips. Klopt het met de voorspellingen van de bookmakers?

Dit is de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2024 volgens Spotify

Alle nummers van het Eurovisie Songfestival zijn nu al te beluisteren op Spotify. Het is dus makkelijk te zien wie het populairst is. In 2023 had de streamingdienst het bij het juiste eind, want toen wist Loreen voor Zweden de titel binnen te slepen met “Tattoo”. In 2022 zat het echter mis, hoewel het Italië voorspelde, ging Oekraïne er met de winst vandoor.

Maar hoe zit het precies in 2024? Wie is het populairst? Als we Spotify mogen geloven, gaat Italië er met de overwinning vandoor. Angelina Mango staat op het moment van schrijven op 58,7 miljoen streams met haar nummer “La noia”.

Hoe zit het Nederland en Joost?

Joost is met 44,9 miljoen streams ook goed beluisterd en komt daarmee op de tweede plaats van de deelnemers aan het Eurovisie Songfestival. Naast Nederland staat hij ook in de top 100 in België, Estland en Litouwen.

Op flinke achterstand is Frankrijk op plaats 3 te vinden. Slimane met zijn liedje “Mon amour” weet 23,6 miljoen streams te halen op Spotify. Plaats vier en vijf zijn voor Nebulossa (Spanje) met 15,7 miljoen streams en Marcus & Martinus (Zweden) met 15,5 miljoen streams.

Volgens YouTube wint deze artiest het Eurovisie Songfestival

YouTube komt tot eenzelfde conclusie. Ook daar staan Italië en Nederland op de eerste en tweede plaats. Hoewel Joost met 23 miljoen views het meest bekeken is op het officiële Eurovisie Songfestival-kanaal, scoort de Italiaanse Angelina Mango vooral op haar eigen kanaal. In totaal heeft ze dan ook meer views, 39,1 miljoen in totaal.

Hier bestaat de top vijf verder uit Spanje, Frankrijk en Griekenland. Frankrijk is dan weer niet in de lijst te vinden.

Het is opvallend dat de apps een andere winnaar voorspellen voor het Eurovisie Songfestival dan de bookmakers. Zij zeggen dat Kroatië met 32% de meeste kans heeft op de overwinning, gevolgd door Zwitserland met 16%, terwijl ze niet vaak beluisterd worden op Spotify en YouTube. Italië komt pas op plaats drie met 12%. Nederland staat daarin op de zesde plaats met 5%.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen