WAT?! Microsoft dondert een van de beste games uit Xbox Game Pass

Pop-Culture Dennis Mons 17 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De Xbox Game Pass is een magische dienst. Naast grote titels als Halo: Infinite en Forza Horizon 5 is de dienst ook een meester in het aanbieden van awesome titels als Hades en Twelve minutes. Maar goed, dan moet Microsoft die machtige titels wel laten staan. En dat het bedrijf dat niet doet, dat zit WANT-redacteur Dennis een beetje dwars.

Ik heb een haat/liefde-relatie met de Xbox Game Pass. Aan de ene kant is het briljant dat we zoveel games ‘gratis’ kunnen spelen, soms zelfs al op de dag van release. De app op Samsung-tv’s maakt het zelfs mogelijk dat we direct games kunnen spelen zonder console. Maar aan de andere kant rost Microsoft er soms met een hark doorheen, zodat briljante titels ineens verdwijnen.

Xbox Game Pass geeft en neemt

Dat Xbox Game Pass ons veel games ‘geeft’ is evident. Het is naar mijn bescheiden mening de beste gamedienst ter wereld. PlayStation, Google en Steam doen hun best, maar het gemak van Game Pass en het idioot grotere aanbod is onverslaanbaar. Maar dan moet Microsoft wel met zijn takken van mijn lievelingsgames afblijven! En dat doen ze helaas niet. Er gaan weer aardig wat koppen rollen deze maand.

game pass anger xbox
Potverpillekes! (Afbeelding: EZgif)

Met enige treurnis moeten we dus afscheid nemen van bijvoorbeeld Hades. Natuurlijk is de top down roguelike dungeon crawler-game nog steeds speelbaar op Xbox, macOS, pc, PlayStation en Nintendo Switch. Maar vanaf 31 augustus dus niét meer via Xbox Game Pass. En dat doet meer pijn dan talloze malen de pijp uitgaan in de game.

Als een pleister op de wond krijgen we wel toffe games als Commandos 3, Immortality en Immortals Fenyx Rising erbij.

game pass hades
We gaan je missen, Zagreus (Afbeelding: Supergiant Games)

Zij die sneuvelen, groeten u

Maar Hades is niet de enige game die plotsklaps verdwijnt van de Xbox Game Pass. Ook deze titels worden er eind deze maand helaas vanaf gehaald.

  • Elite Dangerous
  • Myst
  • NBA 2K22
  • Signs of the Sojourner
  • Spiritfarer
  • Twelve Minutes
  • Two Point Hospital
  • What Remains of Edith Finch
  • World War Z

Zijn we hier verdrietig over? Ja. Maar voornamelijk zijn we teleurgesteld, niet alleen in Microsoft maar ook in onszelf. We hadden deze games al ruimschoots kunnen spelen. Maar met 30 graden Celsius vonden we het blijkbaar belangrijker om een koud biertje te drinken met vrienden in plaats van binnen zitten.

Sukkels. Nepgamers. Dat zijn we.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen