Xbox heeft perfecte Vaderdag-cadeaus voor je gamende ouwe heer

Games Lucas van de Wetering 1 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Vaderdag komt steeds dichterbij, want 16 juni is het zover. Gelukkig heeft Xbox de perfecte cadeautips voor de gamende vader.

Eén keer in het jaar is het weer tijd om de vaders in de wereld een keer te verwennen, maar dat kan soms lastig zijn. Veel mensen vinden het vaak niet zo simpel om een goed cadeau te verzinnen die past bij de persoon. Laat staan op Vaderdag.

Gelukkig kan Xbox gedeeltelijk meehelpen met het verzinnen van mooie cadeaus. Het bedrijf heeft nu een lijst met tips die perfecte cadeaus zijn voor de gamende vader. En er zit wat bij voor ieder budget. Je hoeft geen Dagobert Duck te zijn.

Xbox cadeaus voor Vaderdag

Xbox heeft de perfecte Vaderdag-cadeaus voor de gamende vader. Grote kans om je oude man blij te maken met deze tips.

Videogames

Een goede videogame is misschien het simpelste cadeau voor iemand die je goed kent. Er zijn extreem veel verschillende games, voor verschillende prijzen. Wel is het belangrijk dat je weet wat voor een soort games je vader, of wederhelft, graag speelt.

Ook is het belangrijk dat je weet welke console de gelukkige ontvanger heeft. Zo kan iemand met een Xbox Series S geen disc-games spelen. Dit is geen probleem als hij een Xbox Series X heeft. Als je het niet zeker weet is een digitale game altijd de beste optie.

Xbox Game Pass voor Vaderdag

Als je niet weet wat voor een games je vader speelt dan is Xbox Game Pass wellicht wel een goede optie als cadeau voor Vaderdag. Je hebt drie verschillende abonnementen, maar bij allemaal kan de gamer al een paar gratis games spelen.

Het goedkoopste abonnement kost 6,99 euro per maand, en de duurste 14,99 euro per maand. En dan heb je ook nog een PC Game Pass voor 9,99 euro per maand, dit kan je gebruiken als je op PC gamet. Bij elk abonnement krijg je andere spellen die je gratis kan spelen, en bij de duurste zijn het er heel veel.

Xbox Gift Card

Een Xbox Giftcard is ook nog een optie als je geen goed bijpassend spel weet, en ook geen zin hebt om een abonnement te geven. Er zijn Gift Cards van allerlei verschillende prijzen, de goedkoopste is 5 euro en dit loopt op tot 100 euro.

Wel is het dan leuk om de Gift Card op een leuke manier te geven. Dus doe er bijvoorbeeld wat te eten of drinken bij. Dan hebben ze tenminste iets meer op uit te pakken. Een (zelfgemaakt) kaartje is ook altijd leuk.

Xbox heeft de perfecte Vaderdag-cadeaus voor je gamende oude man
(Afbeelding: Microsoft)

Controller voor Vaderdag

Een controller is ook altijd een handig ding om te hebben tijdens het gamen, anders kom je niet zover als je op console speelt. Ook is een extra controller altijd handig om te hebben, zo heb je een back-up en kan je samenspelen met andere mensen. Klinkt dus als een goed Vaderdag-cadeau.

Xbox heeft veel verschillende opties voor controllers. Zo heb je effen kleuren, zwart/witte controllers en ook allerlei vette designs zoals de nieuwe Fire Vapor controller. Voor een normale controller ben je tussen de 50 en 90 euro kwijt. Je kan ook je eigen controller ontwerpen in het Xbox Design Lab, hier betaal je minimaal 70 euro voor. Als je heel veel geld hebt kan je ook een Xbox pro-controller kopen, deze kosten tussen de 120 en 170 euro.

Xbox heeft de perfecte Vaderdag-cadeaus voor je gamende oude man
Fire Vapor controller – 69,99 euro (Afbeelding: Microsoft)

Extra opslag

Het ergste waar je als gamer tegenaan kan lopen is dat je opslag vol zit. Dan moet je helemaal games verwijderen om een nieuwe te kunnen spelen, of soms zelfs alleen zodat je een andere game kan updaten. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor.

Je kan een extra externe harde schijf kopen voor Vaderdag, deze verbind je direct met je Xbox. Er zijn externe harde schijven in allerlei maten en prijzen, maar met 1TB kom je zeker een heel eind. Voor deze SSD van Seagate ben je bijvoorbeeld 167,90 euro kwijt.

Xbox voor de beginnende vaderlijke gamer

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je vader helemaal nog niet veel gamet of een oude console heeft. Precies voor die mensen heeft Xbox het perfecte Vaderdag-cadeau; de Xbox Series S Starterbundle heeft alles wat je nodig hebt.

Je krijgt bij deze bundel een Xbox Series S met 512GB opslag, een witte controller, 3 maanden lang Game Pass Ultimate en een HDMI-kabel. Hiermee kan de ontvanger op Vaderdag nog beginnen met gamen. Er staan genoeg games op Game Pass Ultimate, waarvan je veel ook nog eens op de Cloud kan spelen. Niet wachten op downloads dus.

Xbox heeft de perfecte Vaderdag-cadeaus voor je gamende oude man
(Afbeelding: Microsoft)

Natuurlijk is er nog veel meer waar je een gamende vader blij mee kan maken op Vaderdag, maar deze cadeaus zijn zeker goede opties voor een Xbox-gamer. Wat je ook doet; probeer je oude man lekker te verwennen.

God of War en Marvel: het absolute topnieuws van de PlayStation State of Play

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen