YouTube maakt adblocker-gebruikers het leven helemaal zuur

Apps Jeroen Kraak 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je een adblocker? Dan maakt YouTube je het nu nog moeilijker om je favoriete video's te kijken.

YouTube gaat al langer de strijd aan met adblockers en probeert via allerlei manieren om je te overtuigen deze uit te zetten.

De nieuwste manieren zijn nog irritanter, waardoor het haast onmogelijk is om je video te kijken. De enige oplossing lijkt echt om je adblocker uit te schakelen.

YouTube neemt nieuwe maatregelen tegen adblockers

YouTube staat vol met reclames. Na bijna elke video krijg je (naar onze mening) een veel te lange advertentie te zien. Het lijkt dan soms ook logisch om een adblocker te gebruiken om van het probleem af te zijn. Het probleem lijkt daardoor echter alleen maar groter te worden.

YouTube lijkt nieuwe maatregelen toe te passen tegen adblockers, is op Reddit te lezen. Gebruikers laten weten dat YouTube video’s helemaal skipt tot het einde. Niet echt fijn, dus.

YouTube maakt betaalde functies gratis op Android en iPhone
(Illustratie: WANT / Afbeelding: YouTube / Unsplash)

Maar dat is niet de enige maatregel die YouTube gebruikt. Andere gebruikers zeggen weer geluid te missen op de website als ze een adblocker gebruiken. Ze kunnen de volumeregelaar wel gebruiken om het geluid aan te zetten, maar nadat ze die loslaten, gaat het geluid meteen weer uit.

Deze maatregelen komen bovenop eerdere tests van YouTube. Zo kan het ook gebeuren dat de dienst vertraagt wanneer je een adblocker gebruikt of laat het waarschuwingen zien inclusief een klok die aftelt.

Dit kun je ertegen doen

Hoewel YouTube alle adblockers in de mangel probeert te nemen, lijken de maatregelen het meest Adblock Plus-gebruikers te treffen. De enige oplossing lijkt dan ook om je adblocker uit te schakelen op de website.

Toch is er nog een andere optie om YouTube te gebruiken zonder advertenties te zien. Hiervoor moet je Premium afsluiten. Naast dat je geen advertenties meer te zien krijgt, heb je ook een betere videokwaliteit en kan je ook gebruikmaken van YouTube Music. Deze laatste is een muziekstreamingdienst zoals Spotify en Apple Music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen