YouTube op Android vindt voortaan liedjes waarvan je de naam niet meer weet

Apps Jeroen Kraak 27 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De YouTube-app op Android krijgt de ideale functie als je de naam van een liedje vergeet. Je hoeft alleen maar te neuriën en de app herkent 'm.

Het gebeurt heel vaak dat je de naam van een liedje vergeet. Als het liedje toevallig te horen is, kun je gewoon Shazam gebruiken om de naam te achterhalen, maar als dat niet zo is, is dat een stuk lastiger.

Op je Android-smartphone is straks YouTube je redder in nood. Het wordt namelijk mogelijk om een liedje gewoon te neuriën waarna hij het herkent.

YouTube herkent nu liedjes op Android

Het is heel irritant als je de hele dag een liedje in je hoofd hebt, maar de titel niet meer weet. Je kunt je vrienden een spraakbericht sturen en ‘m neuriën, maar dat is ietwat gênant. Gelukkig kun je nu op je Android-telefoon neuriën en fluiten om ‘m voor je te herkennen.

YouTube rolt een nieuwe update uit voor Android, waarbij dit mogelijk wordt. Je herkent heel makkelijk of je de functie hebt. Als je op de zoekbalk drukt, verschijnt er naast het microfoontje een icoon dat een golflengte uitbeeldt.

YouTube Top 10
(Afbeelding: YouTube / Bewerking: WANT)

Druk op dat symbool om de nieuwe functie te gebruiken. Deze functie kan dus liedjes herkennen à la Shazam als ze worden afgespeeld, maar ook als je ze zelf zingt, neuriet of fluit. Vrijwel elk liedje herkent YouTube, maar soms maakt hij nog wel een fout.

Hoe herken je vergeten liedjes op de iPhone?

De functie wordt op dit moment volledig uitgerold op Android. Hoewel de functie door sommige iPhone-gebruikers op iOS is gespot, is deze nog niet wijdverspreid door Google. Je moet dus geluk hebben om ‘m te kunnen gebruiken.

Gelukkig is er wel een andere functie voor iPhone-gebruikers die op dezelfde manier werkt. Hiervoor moeten je de Google-app openen in plaats van YouTube. Als je daar op het microfoontje drukt, zie je de tekst staan “Een nummer zoeken”. Als je daarop drukt, kun je ook een liedje neuriën of zingen, waarna Google op zoek gaat naar het nummer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen