YouTube Premium: zo veel betaal je voor een abonnement en dit kan je ermee

Apps Sam Dille 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

YouTube heeft net als bijna alle online diensten een betaalmuur. Daarmee krijg je wat fijne functies tegen een vaste prijs per maand. Maar is YouTube Premium je geld eigenlijk wel waard?

YouTube Premium werd gelanceerd in 2014. Toen heette de dienst YouTube Red. Inmiddels is de betaalde dienst uitgegroeid tot een mooie verzameling van handige functies.

Wij leggen je uit wat je van YouTube Premium kunt verwachten, welke verschillende abonnementen er zijn en hoeveel je er precies aan kwijt bent.

De voordelen van YouTube Premium

YouTube heeft heel goed nagedacht over haar betaalde service. Met Premium geniet je namelijk van de beste functies. Zo kun je video’s bekijken zonder advertenties, maar kun je ook video’s kijken terwijl je offline bent. Premium geeft je de optie om video’s te downloaden zodat je onderweg kunt loeren naar je favoriete filmpjes.

Een andere heerlijke optie van YouTube Premium is de audiomodus. De functie zorgt ervoor dat je naar muziek en podcasts kunt luisteren zonder dat je de video hoeft te laden. Dus zelfs als je een slechte verbinding hebt of video’s niet goed kunt afspelen, kun je nog steeds genieten van video’s.

YouTube geeft je groot nadeel als je een adblocker gebruikt
Dan toch maar voor Premium gaan? (Afbeelding: YouTube)

Met Premium krijg je ook toegang tot YouTube Music, een grote concurrent van Spotify. Via de service kun je miljoenen nummers beluisteren zonder advertenties en ze downloaden om offline af te spelen.

Uit deze abonnementen kun je kiezen

De betaalde functie van YouTube heeft verschillende abonnementsvormen. Welke het beste bij je past, heeft te maken met verschillende factoren. We nemen elke optie even met je door.

Allereerst het individuele abonnement. Dit is vanzelfsprekend voor gebruikers die YouTube Premium alleen willen gebruiken. Deze versie kost 11,99 euro per maand.

Voor jongeren is er een studentenabonnement. Hiervoor komt iedereen in aanmerking die staat ingeschreven bij een instelling voor hoger onderwijs. Deze versie kost 6,99 euro per maand en is maximaal 4 jaar van kracht.

Dan heb je het familieabonnement voor maximaal zes personen in één huishouden. Hiervoor betaal je 17,99 per maand.

Het is ook mogelijk om alleen een abonnement af te sluiten voor YouTube Music. Met deze optie heb je alleen de voordelen van de muziekdienst en vervallen de overige pluspunten van YouTube Premium. Dan betaal je 6,99 per maand.

Is Premium nog wel nodig?

Heb je het geld er niet voor over, wees dan niet getreurd. YouTube maakt steeds meer Premium-features ook beschikbaar voor niet-betalende leden. Eind vorig jaar werd het bijvoorbeeld mogelijk om een liedje te neuriën om erachter te komen welk nummer je precies zoekt.

Ook kun je sinds kort genieten van een functie die het volume van elke video gelijktrekt en AI-gedreven stemherkenning. Als gratis gebruiker krijg je er dus een aantal fijne nieuwe functies bij. We geven je nog meer details in onderstaand artikel:

YouTube maakt betaalde functies gratis op Android en iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen