10 geniale gadgets die irritante problemen in huis op weten te lossen

Gadgets Mark Hofman 28 jan 2022
Leestijd: 6 minuten

De fantastische wereld van technologie gaat natuurlijk verder dan smartphones, computers en tablets alleen. Er zijn ook talloze gadgets die problemen op kunnen lossen en ons leven, in sommige gevallen, makkelijker kunnen maken. Maar welke gadgets zijn dat?

Om die vraag te beantwoorden zijn we bij WANT altijd opzoek naar handige hebbedingen. Gadgets die jij en ik makkelijk kunnen gebruiken en echt iets toe kunnen voegen in ons leven. Innovaties waar we zelf nooit eerder over nadachten, maar die toch echt verdomde handig zijn.

10 geniale gadgets voor in huis

Dit keer zijn we een zoektocht gestart naar geniale gadgets die het leven in huis iets makkelijker maakt. Simpelweg doordat ze een einde maken aan een grote irritatie of een klein probleem oplossen. Al met al zijn dit de gadgets waarvan wij denken dat ze op een bepaald moment in je leven onmisbaar kunnen worden.

#1 Een fantastisch oplaadstation

Wie veel verschillende apparaten gebruikt, zal veel verschillende kabels rond hebben slingeren. Een oplader voor je smartphone, je oordopjes, je slimme horloge en ga zo maar door. Gelukkig zijn er voldoende gadgets waarmee je al die kabels weg kunt doen. Gadgets die ervoor zorgen dat jij al die apparaten tegelijkertijd op kunt laden.

Belkin is een koning op dit gebied zodra het op Apple-apparaten aankomt, maar daar betaal je dan ook voor. Gelukkig zijn er alternatieven te vinden op het web. Alternatieven zoals de Waitee Charging Station. Je iPhone, AirPods en Apple Watch zijn via deze weg binnen no-time opgeladen. Werelds!

Gadgets
Snel geladen! (Afbeelding: Amazon)

#2 Een warm kussen voor de koude dagen

Ondanks dat de maand december altijd geassocieerd wordt met kou, is het in op dit moment de maand januari die de rillingen op het lijf bezorgen. Het is namelijk vrij fris in de buitenlucht en daarom is het des te lekkerder om thuis, misschien met een kop koffie of thee, lekker op te warmen.

Wist je alleen dat het ook mogelijk is door middel van een fantastische fijne gadget genaamd Stoov? De kussens van dit bedrijf zijn voorzien van een verwarmingselement, waarmee je kont ontzettend snel opwarmt. En een warme kont is een warme jij en een warme jij is fijn. De kussens zijn er in verschillende soorten en maten, zodat jij er altijd eentje vindt die bij je past. Zelf hebben we onlangs ook een dergelijk kussen getest en het resultaat is misschien wel beter dan je misschien zou verwachten. Een dikke aanrader, dus.

Stoov
Lekker warm voor de koude dagen (Afbeelding: Stoov)

#3 Gadgets: haak voor je hoofdtelefoon

Zit jij met het thuiswerken of het gamen ook vaak te hannesen met je koptelefoon? Het is natuurlijk hartstikke fijn om er eentje te gebruiken, maar waar berg je hem op zodra je klaar bent. Dat niet alle gadgets een stekker moeten hebben om je leven te verbeteren, dat maakt een koptelefoonhaak vaak wel duidelijk. Het is een ontzettend handig ding dat je makkelijk aan de rand van je bureau schroeft en waar jij vervolgens je koptelefoon aan kunt ophangen.

De haken zijn er in vele vormen en maten, in verschillende prijsklassen en beschikbaar in verschillende webshops. Kijk dus even goed naar je budget en benodigdheden, zodat je de juiste op de kop kunt tikken.

Koptelefoon
(Afbeelding: Bol.com)

#4  Perfect voor in de hoekjes

Heb jij ook zo’n vervelend hoekje in je keuken waar je precies niets mee kunt? Dan is het goed om te weten dat deze ontzettend makkelijk in stijl op te vullen is met een paar plankjes. Klinkt misschien niet zo spannend, maar dat is het wel degelijk.

De Homode Corner Shelf zorgt ervoor dat de onmogelijke hoekjes in je keuken optimaal benut worden. De gadget bestaat uit drie plankjes van verschillende hoogtes. Op die manier kun je er potjes, flesjes en bakjes op kwijt. Het kost relatief gezien geen drol, heeft een toffe uitstraling en lost gewoon een probleem op. Wat wil een mens nog meer?

Ideaal! (Afbeelding: Amazon)

#5 Super handige stoommachine

Het is soms echt handige om een stoommachine in huis te hebben. Ik vond het zelf eigenlijk altijd een beetje onzin, totdat ik er eentje kreeg. Het is een praktisch apparaat waarmee je kreukels en vouwen makkelijk uit je kleren haalt. Net als bij alle andere gadgets in de lijst kun je kiezen voor een duur model, maar er zijn ook goedkopere opties.

Wat dat betreft is de Oghom Handheld Garment Steamer een goede optie. Dit stoomapparaat is binnen twee minuten warm, is niet te groot en weegt praktisch geen drol. Het is dus je ideale kameraad voor onderweg, wat hem iedere cent waard maakt.

Gadgets
Stomendans (Afbeelding: Amazon)

#6 Gadgets: genoeg drinken met Air Up!

Een groot probleem waar we soms allemaal tegenaan lopen is het feit dat we niet genoeg drinken. Water, dan. Het schiet er vaak doorheen en op een werkdag zit je nogal snel aan een flinke hoeveelheid koffie. Al heeft dat misschien ook wel een klein beetje te maken met de smaak van water.

Daarom hebben de mensen van Air Up! iets bedacht: water met smaakjes! Alleen door het water te vervuilen met allerlei zoetstoffen en dat soort gekkigheid, speelt dit bedrijf in op het reukvermogen. Door middel van handige pods ruik je tijdens je slok water Cola, kersen of bosvruchten. Misschien voor jou wel dé manier om meer water te drinken!

Air Up!
Water drinken als een malle (Afbeelding: Air Up!)

#7 Het ideale stopcontact

Het opladen van je apparaten gaat tegenwoordig altijd als volgt: je steekt een stekker in het stopcontact, waar een draad doormiddel van USB-C is aangesloten en het andere uiteinde van dat draad gaat bijvoorbeeld je smartphone in. We kunnen dat beeld allemaal voor ons halen, net als het beeld dat we in de avond druk opzoek zijn naar onze adapter.

Daarom is het handig om een stopcontact met USB-C en USB-A aansluiting te installeren. Via deze weg kun jij je apparaat gewoon opladen en hoef je niet een hele speurtocht naar je spullen te starten. Hoe lekker is dat?

Gadgets
Altijd USB-aansluitingen bij de hand (Afbeelding: Amazon)

#8 Altijd een warm bakkie

Ik weet niet hoevaak het bij jou voorkomt, maar persoonlijk loop ik best vaak tegen een koude bak koffie aan. Dat het kopje al enige tijd op mijn bureau staat en ik dusdanig fanatiek aan het werk ben (leest de baas mee?) dat mijn koffie is afgekoeld.

Dat had mij dus niet hoeven gebeuren met behulp van een compacte warmhoudplaat. Net als de meeste producten uit deze lijst zijn er verschillende varianten te koop, maar op Amazon kan je er wel een paar voor weinig geld op de kop tikken. Je zet gewoon je koffie neer op de plaat en zet deze uit op het moment dat je klaar bent. Geen koude koffie meer voor jou!

Koffie
Nooit meer koude koffie (Afbeelding: Amazon)

#9 Gadgets: lekker fris in de woonkamer

Het is nu hartstikke koud, maar de zonnige dagen komen langzaam maar zeker weer onze kant op. Net als bij zomerkleding is het ook slim om je zomergadgets in huis te halen in de winter. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om een lucht-verkoeler op de kop te tikken.

Dit handige apparaatje vul je met water en zet je neer op een plek waar je zit of vaak langsloopt. Vervolgens spuit het water in de lucht om de boel een beetje te verkoelen. Lekker man. Sim idee om hem bijvoorbeeld voor je ventilator te zetten.

Gadgets
Lekker koud op warme dagen (Afbeelding: Amazon)

#10 Een kleine stofzuiger voor je bureau

Heb jij ook altijd een schijthekel aan kruimels op je bureau? Dan is de wereld van gadgets ideaal voor jou. Er zijn namelijk talloze producten waarmee jij makkelijk je ergste nachtmerrie kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door een kleine bureaustofzuiger. Noem het een mini-kruimeldief voor mijn part.

Gadgets
Opgeruimd staat netjes! (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen