10 keuken gadgets waar iedere Harry Potter-fan wild van wordt

Gadgets Lisanne Beijen 13 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

De feestdagen staan weer voor de deur. Naarmate december nadert, wordt je verlanglijstje waarschijnlijk steeds langer en je portemonnee steeds leger. Zoek je een goed cadeau voor een echte ‘Potterhead’, aka een serieuze Harry Potter fan? Of ben je er zelf een en heb je geen idee wat jezelf deze feestdagen te geven? Dan hebben we hier wat inspiratie voor je in de vorm van tien Harry Potter keuken gadgets.

Dit verlanglijstje bestaat uit tien keuken gadgets waar iedere Harry Potter fan wel mee uit de voeten kan. Van een zelf roerende mok tot aan een schort in de kleuren van je ‘house’: dit zijn 10 keuken gadgets en cadeau-ideeën voor Potterheads.

#1 Le Creuset Pannenset in Harry Potter-thema

Op zoek naar een goede braadpan om een magisch goed recept in te bereiden? Het bekende Franse merk ‘Le Creuset’ heeft een aantal limited Edition aan de collectie toegevoegd speciaal voor Harry Potter fans die graag in de keuken staan. De pannen in Harry Potter-thema zijn niet goedkoop, maar gaan minstens net zo lang mee als een koperen ketel. Naast pannen heeft Le Creuset ook een paar spatels met een toverstok als handvat in de collectie, verschillende ‘magische’ mokken (drink eruit en de inhoud van de mok wordt minder: magie) en meer keuken gadgets voor de kokende Harry Potter fan.

Harry Potter le creuset pan
Braadpan van Le Creuset (Afbeelding: Le Creuset)

#2 Gryffindor schort

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je door de sorteerhoed in Gryffindor bent geplaatst. Niet? Jammer, man. Wees niet bang: je kunt ook op Amazon terecht voor keukenschorten in de kleuren van Slytherin, Ravenclaw en Huffelpuf. Slinger dit schort om je nek en waan je even op Hogwarts. Tot het moment je beseft dat er geen house-elven in je keuken rondlopen die voor je koken. Handen uit de mouwen en aan de slag, dus.

schort Harry Potter
Gryffindor schort (Afbeelding: Amazon)

#3 Polyjuice potion-beker

Ben je het even zat om jezelf te zijn? Gooi dan een magisch drankje in deze ‘polyjuice potion’-beker en geniet van je nieuwe voorkomen. Oké, geniet heel even van je nieuwe voorkomen, tot het moment dat je door hebt dat die ene beker met wijn je niet écht heeft omgetoverd in Cedric Diggory. Je bent nog steeds je goeie ouwe zelf, inclusief al je verplichtingen en verantwoordelijkheden. Accio meer wijn!

mok Harry Potter keuken gadget
Harry Potter drinkbeker (Afbeelding: Amazon)

#4 Harry Potter keuken gadgets: Zelf roerende mok

Nog beter dan de bovenstaande beker is deze mok die je kop koffie of thee voor je roert. Want: magie.

Harry Potter mok keuken gadget
Zelf roerende mok (Afbeelding: AliExpress)

#5 Het onofficiële Harry Potter kookboek

Dit kookboek is geschikt voor wie wel wat hulp en inspiratie in de keuken kan gebruiken. In het boek staan 150 magische recepten voor muggles en wizards. In het kookboek staan onder meer de favoriete recepten van Molly Weasley en recepten om bekende snacks te maken die je aan boord van de Hogwarts Express kunt kopen.

Harry Potter kookboek
Het onofficiële Harry Potter kookboek (Afbeelding: Amazon)

#6 Keuken gadgets: Harry Potter eierdop en toast-snijder

We vonden altijd al dat Harry Potter een eierhoofd had. Tover je ei om in Harry Potter, inclusief kapsel en bril. Al moet je die wel weer even van het ei af halen voordat je begint met eten. En die toast-snijder? Die snijdt toast in de vorm van bliksemschichten. De snijder tovert een plak brood om in drie minuscule brood-snacks en een overblijfsel waar je precies niet lekker pindakaas op kunt smeren. Een keuken gadget waar je niet veel aan hebt, maar het staat wel leuk.

Harry Potter keuken gadget
Harry Potter eierdop en toast-snijder (Afbeelding: Amazon)

#7 Keramische ketel als soepmok

Oké, Harry Potter gebruikt zijn ketel niet om soep in te brouwen of soep uit te drinken. De ketel is bedoeld om serieuze brouwsels in de bereiden. Brouwsels die vaak niet goed smaken. Hopelijk smaakt de soep die je in deze mini-ketel stopt beter dan het gemiddelde (explosieve) goedje gemaakt in Potions class.

soepkom Amazon keuken gadget
Een mini cauldron als soepmok (Afbeelding: Amazon)

#8 Accio Tea! mok

Hier een passief agressieve mok voor op je bureau. Of de spreuk ‘Accio Tea!’ de mok vult is te betwijfelen. Al is het waarschijnlijk net zo onwaarschijnlijk dat een van je collega’s de lege mok op je bureau ziet en de niet zo stille hint begrijpt. Behalve als die collega toevallig een een briljante mede-Potterhead is, natuurlijk.

Harry Potter mok
Accio Tea mok (Afbeelding: Amazon)

#9 Harry Potter Keuken gadgets: Koekjesuitsteker

Hier een keuken gadget die je een goed excuus geeft wanneer je zelfgebakken koekjes per ongeluk taai en niet te eten zijn. De koekjesuitsteker heeft namelijk de vorm van de Sorting Hat. Deze hoed is meer dan 1000 jaar oud en heeft op ontelbaar veel hoofden gezeten. Het is dus niet gek dat een rokje in de vorm van deze hoed smaakt naar oude schoenzool, of beter gezegd een oude stoffige hoed.

sorting hat koekjesvorm
Sorting hat koekjessteker (Afbeelding: Amazon)

#10 Maak een Chocolate Frog

Altijd al eens een Chocolate Frog willen proeven? Maak er dan zelf een met deze mal. Het voordeel van zelfgemaakte Chocolate Frogs? Ze springen niet uit het raam wanneer je ze probeert te eten. Het nadeel van zelfgemaakte Chocolate Frogs? Ze springen niet uit het raam wanneer je ze probeert te eten. En o ja, je krijgt er ook geen Famous Witches and Wizards Cards bij. Balen.

chocolade kikker Harry Potter keuken gadgets
De ‘echte’ Harry Potter Chocolate Frog (Afbeelding: Harrypottershop)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen