Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 13 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets kost €1850 en heeft plek voor vier personen

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe, en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Voor bizarre elektrische fietsen, elektrische steps en elektrische auto’s kun je uiteraard op AliExpress terecht. De Chinese webshop loopt over van de ehm, innovatieve (lees: bizarre) elektrische voertuigen.

Het meest opvallende AliExpress-voertuig van deze week is er een waarin wij de toekomst van verduurzaming van de stad en ver-gezellig-ing (ja, dat is een woord) van ieder gezin zien: een elektrische fiets voor vier personen.

De droom (en nachtmerrie) voor ieder gezin

Een elektrische tandem? GAAAAP. De elektrische fiets met twee zadels is al lang geen hit meer. Of beter gezegd: was nooit een hit. Waarom niet? Het is niet gezellig om achter iemand aan te fietsen. Plus de persoon achterop de fiets trapt meestal de helft van de rit niet mee. Al heb je daar op een elektrische tandem misschien wat minder last van.

elektrische fiets aliexpress
Elektrische fiets voor vier personen (Afbeelding: AliExpress)

AliExpress’ elektrische fiets voor vier personen daarentegen is een groot feest. En daar hebben we meerdere redenen voor. Om te beginnen zit je op deze fiets naast elkaar, twee aan twee. Net als in een auto. Zo kunnen de kinderen op de achterbank elkaar de haren uit het hoofd trekken, terwijl de twee volwassenen voorop zich druk maken over welke van de twee sturen daadwerkelijk stuurt. Met een beetje geluk zijn de kinderen groot genoeg om met hun voeten de pedalen te raken en mee te trappen.

Wat deze elektrische fiets verder een feest maakt? Het afdakje. Die beschermt je, deels, tegen de regen. Het afdak is te hoog om een flinke hoosbui die van voor, achter, links en rechts komt aanwaaien tegen te houden, maar beschermt je zeker tegen een paar druppels hier en daar. Het dak functioneert overigens ook goed als een soort parasol tegen de zon.

elektrische fiets vier personen aliexpress
Elektrische fiets voor vier personen (Afbeelding: AliExpress)

Elektrische fiets voor vier: de specificaties

We zouden haast vergeten dat deze bizarre fiets een elektrische fiets is. Als we AliExpress mogen geloven heeft dit apparaat een 1500W 60V motor in een van de achterwielen. Die neemt dus het zware trapwerk over van de kids, handig. Daarnaast heeft de e-bike een 32Ah accu. Samen met de motor is deze set-up goed voor een actieradius van zo’n 80 kilometer.

Dat moet genoeg zijn voor een gezellig dagje fietsen over de Hoge Veluwe met de fam, toch? Al weten we niet of deze fiets voorbereid is op de bospaden. Zo niet, dan kun je altijd de kids even aanjagen om te helpen drukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!