Bizar elektrisch voertuig van de week: een elektrische bier’fiets’ voor 7 personen

Elektrische auto's Lisanne Beijen 30 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe, en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Voor bizarre elektrische fietsen, elektrische steps en elektrische auto’s kun je uiteraard op AliExpress terecht. De Chinese webshop loopt over van de ehm, innovatieve (lees: bizarre) elektrische voertuigen.

Het meest opvallende AliExpress-voertuig van deze week is er een die ons in Nederland niet onbekend is: de bierfiets. Alleen dan nét even anders.

De bierfiets is back

De bierfiets was jarenlang een favoriet vervoermiddel/kroeg op wielen voor het gemiddelde vrijgezellenfeest. Omdat die feestjes altijd vrij gezellig waren, of eigenlijk iets te gezellig, werd de bierfiets sinds 2016 geweerd uit het centrum van Amsterdam. In de binnenstad was de overlast voor bewoners te groot. Bierfietsers vertoonden namelijk vaak baldadig gedrag en vormden een gevaar op de weg. Fair enough.

Deze regelgeving is de grens niet over gereisd. Zo kwamen we op Ali een bierfiets voor zeven personen tegen. Dit is duidelijk geen Nederlandse bierfiets. De passagiers (lees: dronken feestgangers) op deze fiets krijgen namelijk hulp van een elektrische motor bij het trappen. Al lijkt het er zelfs stiekem op dat trappen op deze fiets meer een gimmick is dan echt nodig om vooruit te komen. Maar doen alsof je fietst voelt vast hetzelfde als echt fietsen met een biertje of 8 achter de kiezen.

elektrische bierfiets elektrisch voertuig AliExpress
Elektrische bierfiets (Afbeelding: AliExpress)

AliExpress’ bizarre elektrische voertuig voor wie dorst heeft

AliExpress’ elektrische bierfiets ziet er misschien uit als een dure grap, maar lijkt serieus wat power in huis te hebben. Zo heeft de elektrische bierfiets een 48V motor en 400Ah accu, wat betekent dat de accu zo’n 20kWh heeft. Dat is ruim voldoende om de (neppe) biervaten tot de bodem leeg te drinken.

elektrische bierfiets AliExpress elektrisch voertuig
Elektrische bierfiets (Afbeelding: AliExpress)

Over die biervaten gesproken: je maakt ons niet wijs dat daar bier in zit. Het vat op het stuur wordt doorboord door een stuur. Behalve als dat stuur niet bedoeld is om mee te sturen, maar je de biersluis er mee open kunt draaien. Het vat achterop het elektrische voertuig ziet er trouwens minstens net zo ‘Efteling-rekwisiet’ uit. Voor zover wij weten dragen alle fietsers op deze fiets een bierhelm om zichzelf uit te drogen te hydrateren. Proost!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen