Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Cars 23 okt 2021

Deze bizarre elektrische auto van AliExpress heeft ruimte voor de hele familie

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe, en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Het verbaast je vast niet dat je op AliExpress terecht kunt voor dit soort ehm, ‘innovatieve’ (lees: bizarre) elektrische fietsen, elektrische steps, elektrische auto’s en andere elektrische voertuigen.

Het meest opvallende AliExpress-voertuig van deze week is een elektrische oldtimer die niet ‘old’ is. Dat deze elektrische auto een elektrische oldtimer is, is niet eens het meest opvallende aan dit voertuig. Het elektrische voertuig op vier wielen valt namelijk op doordat het ruimte heeft voor het hele gezin, plus nog een gezin.

Stijlvol, praktisch en iconisch, of niet?

De een zoekt een opvallende auto met een tof design. De ander zoekt een praktische auto. Nog een ander heeft het liefst een auto met geschiedenis en karakter. Wat AliExpress betreft ziet een combinatie van deze drie wensen eruit als een zes meter lange oldtimer die rechtstreeks uit een pretpark lijkt te zijn geplukt.

elektrische auto aliexpress
Elektrische ‘old’timer uit de Efteling (Afbeelding: AliExpress)

Of de auto een tof design heeft, dat kunnen we niet voor je bepalen. Je weet: smaken verschillen. Heeft de auto geschiedenis en karakter? Mwah. Het ontwerp van de auto is duidelijk gebaseerd op auto’s uit het begin van de jaren 1900. Je kunt er alleen vanuit gaan dat iedere schroef en bout van AliExpress’ elektrische voertuig spiksplinternieuw in China gefabriceerd is. De geschiedenis van de auto gaat dus niet ver terug in de tijd, maar nieuwe ‘old’timers zijn ook een ding, toch?

De auto praktisch is? Ja. De elektrische auto heeft plek voor maar liefst acht inzittenden en rijdt elektrisch. Al vraagt een ritje met deze attractie wel wat van je geduld, aangezien het ding een topsnelheid van 25 kilometer per uur heeft. Dat is precies niet snel genoeg om op de openbare weg te kunnen rijden en de auto is precies te groot voor het fietspad. Oké, het is geen praktisch voertuig. Vergeet dat we het zeiden. Een bierfiets is praktischer.

elektrisch voertuig AliExpress
Elektrische auto voor 8 personen (Afbeelding: AliExpress)

En wat mag zo’n elektrische auto kosten?

Met een prijs van zo’n 5600 euro is dit elektrische voertuig niet goedkoop. Zeker gezien je er eigenlijk nergens mee kunt rondrijden.

Behalve dan als je op een afgelegen stuk land woont met je partner en 12 kinderen, en jullie wekelijks met z’n allen druiven plukken op de wijngaarden om die vervolgens tot moes te stampen en er handmatig wijn van te brouwen. In ieder ander geval is deze bizarre elektrische auto je 5600 euro niet waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze bizarre elektrische auto van AliExpress heeft ruimte voor de hele familie
Sluiten