Elektrisch voertuig van de week: bizarre ‘limousine’ voor een bizarre prijs

Elektrische auto's Lisanne Beijen 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het ene na het andere elektrische voertuig verschijnt op de markt en op de weg. De een nog meer gestroomlijnd, sneller, lichter en opvallender dan de ander.

Een van die, ehm, innovatieve voertuigen is deze elektrische ‘limousine’. Hij valt niet in de categorieën ‘gestroomlijnd’ en ‘snel’, maar zeker wel in ‘opvallend’.

AliExpress: goudmijn aan opmerkelijke elektrische voertuigen

Een goede plek om op zoek te gaan naar opmerkelijke nieuwe elektrische fietsen, elektrische steps, elektrische eenwielers en andere elektrische voertuigen is AliExpress. Niet omdat de kwaliteit van deze voertuigen om over naar huis te schrijven is, maar omdat er gegarandeerd ‘innovatieve’ ontwerpen te vinden zijn.

Zo ook deze elektrische ‘limousine’, al mag je het ook een bizar lange elektrische tricycle noemen. Of een elektrische vrachtfiets-zonder-fiets. Al klinkt limousine, of vracht-limousine, zeker een stuk leuker.

elektrische tricycle
Elektrische tricycle (Afbeelding: Alibaba)

Speelgoed of echte elektrische tricycle?

Op de afbeeldingen op AliExpress ziet dit elektrische voertuig er eerlijk gezegd uit als speelgoed. Het zou ons niets verbazen als hij wordt bezorgd in een klein kartonnen doosje met plastic kijkraampje. Al is een elektrisch speelgoedautootje van bijna 1700 euro wel aan de dure kant.

Een elektrisch vrachtvoertuig van slechts 1700 euro is daarentegen een koopje. Hoe veel vracht je in de lange laadbak kunt vervoeren? Dat is ons niet helemaal duidelijk. Zo staat de lengte van het voertuig niet op de productpagina vermeldt en wordt er ook op verschillende plekken een verschillend gewicht genoemd. Als we er gemakshalve vanuit gaan dat dit geen speelgoed is maar toch echt een elektrische vracht-limousine dan gokken we dat er met gemak een gezelschap van tien vrienden of 20 schapen achterin de laadbak passen.

Deze elektrische tricycle behaalt een topsnelheid van 30 kilometer per uur. Dat lijkt misschien niet snel als je kostbare en belangrijke lading van A naar B moet brengen, maar het is waarschijnlijk snel genoeg. Zeker gezien dit voertuig waarschijnlijk een niet heel makkelijk te manoeuvreren is.

Toch liever een wat subtieler elektrisch voertuig onder je kont?

Is dit lange elektrische gevaarte precies niet wat je zoekt? Dat begrijpen we goed. Misschien zijn deze super lichtgewicht elektrische fietsen meer je ding.

LeMond Prolog elektrische fiets
LeMond Prolog (Afbeelding: LeMond)

De LeMond Prolog (met een gewicht van slechts 11,8 kilo) is ongetwijfeld je ding. Deze prachtige e-bike is namelijk een van de mooiste die wij ooit voorbij hebben zien komen. Ja, dat is een groot statement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen