Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Elektrische auto's 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische scooter met een Nederlands tintje is razend populair

Van elektrische auto’s tot stepjes en motoren. Tegenwoordig is er van ieder vervoersmiddel wel een elektrische variant. Zo ook van de scooter. Deze tweewielers zijn uitermate geschikt om een accu te geven in plaats van een benzinetank. Zeker als je het zo goed aanpakt als Ola met hun nieuwe elektrische scooter

Ola electric is een bedrijf uit India dat zich bezighoud met elektrische voertuigen. Hiermee richten ze zich op het eigen land, maar ook op de rest van de wereld. Op dit moment zetten ze vol in op hun nieuwste elektrische scooter. Hiermee willen ze de wereld gaan veroveren. Dat is natuurlijk ambitieus, maar de eerst berichten zijn zeer positief.

Super snel en hoge range

De stijlvolle elektrische scooter van Ola belooft op verschillende gebieden de concurrentie voorbij te streven. Het ontwerp is strak en dat geldt volgens Ola ook voor het rijgedrag. Hij ligt heerlijk op de weg en stuurt als een zonnetje. Precies wat je wil als je op een elektrische scooter door de stad scheurt.

Ola elektrische scooter
Een elektrische scooter met een oranje randje (Afbeelding: Ola)

En dat sportieve zit niet alleen in het sturen, maar ook in de snelheid. In tegenstelling tot veel andere elektrische scooters heeft de Ola een verrassend hoge topsnelheid. Het bedrijf belooft dat je er straks met 100 km/u mee over de snelweg kan razen, en dat doet je zonder in te leveren op range. De elektrische scooter van Ola kan straks op een volle accu 150 kilometer afleggen.

Elektrische scooter met Nederlands tintje

De techniek die dit allemaal mogelijk maakt, kent een Nederlands tintje. De batterijen (die banaanvormig zijn zodat ze minder ruimte innemen) zijn ontwikkeld door het Nederlandse Etergo. Dit bedrijf werd in 2019 overgenomen door Ola. Zo belandde een door Nederlanders ontwikkelde accu in een Indiase elektrische scooter.

Een bijzondere samenwerking die lijkt te gaan leiden tot een zeer interessante elektrische scooter. Dat is ook terug te zien in de interesse. De Ola scooter is sinds deze week te reserveren en dat hebben al meer dan 100.000 mensen gedaan. En dat terwijl de prijs nog niet bekend is. Ola belooft op zijn site echter wel dat hij competitief geprijsd gaat zijn.

Elektrische fiets kopen? 5 redenen om het niet te doen in 2021

Alle ingrediënten voor succes lijken aanwezig, en daar is Ola ook op voorbereid. De fabriek die op dit moment gebouwd wordt, kan straks twee miljoen elektrische scooters per jaar produceren. En dat gaat alleen maar meer worden. Ola heeft laten weten dat er plannen zijn om de productie verder op te voeren naar tien miljoen exemplaren per jaar.

Elektrische auto uit Nederland

Deze elektrische scooter kan maar zo een groot succes gaan worden, met een oranje randje. Blijkbaar zijn we goed met elektrische voertuigen, want onlangs werd Tesla nog verslagen door een Nederlandse elektrische auto. Meer daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!