Fit met Android: 5 geweldige fitness apps die je eens moet proberen

Tech Lisanne Beijen 24 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

In je uppie fit worden en fit blijven hoeft niet moeilijk te zijn. Zeker niet in het tijdperk waarin er op iedere hoek van de straat een sportschool te vinden is en er honderden workout apps te downloaden zijn voor op je smartphone. Fitness apps zijn de perfecte manier om je Android en iOS toestel om te toveren in een personal trainer. Zeker wanneer je smartphone toch al met je hand vergroeid is.

Wie zichzelf in de wereld van fitness apps stort zal snel ontdekken dat de keuze reuze is. De keuze is zelfs zo groot dat je misschien langer bezig bent met het zoeken naar de juiste app, dan met het sporten zelf. Om dit te voorkomen helpen we je een handje op weg. Dit zijn 5 populaire en handige fitness apps, voor de beginnende en twijfelende actieveling tot de fanatieke sporter.

Android app voor de krachtpatser (in spé):JEFIT Workout Planner Gym Log

JEFIT is mobiele en web-based app die perfect is voor wie graag in de sportschool of thuis speelt met gewichten. De app helpt gebruikers om hun doelen en vooruitgang niet uit het oog te verliezen.

Customize in de app zelf een workout met gewichten, check je post-workout data, en deel training sessies met vrienden. De vele opties voor het analyseren van je trainingsgegevens maakt deze app een favoriet onder fanatieke en competitieve sportschool gangers.

JEFIT fitness app Android
JEFIT (Afbeelding: JEFIT)

Sluit je aan bij Nike’s clubje: Nike Training Club

Nike’s Training Club is een populaire clubje. Eentje waar je jezelf gelukkig ook bij mag voegen zonder Nike zweetbandje om je hoofd en kleding met de ‘Swoosh’ erop.

Deze fitness app bevat meer dan 180 trainingen en workouts in verschillende categorieën, waaronder krachttraining, cardio, yoga en meer. Om de juiste workout te vinden zijn er verschillende handige filters, zoals zoeken op trainingsdoel, het lichaamsdeel dat je wilt trainen, of bijvoorbeeld het zoeken naar kracht- of cardio training.

Uiteraard heeft de app een aantal extra’s die, als je een grote sportfan bent, de moeite waard zijn voor de download op je Android toestel. Zo is er ook content te bekijken van elite Nike sporters, zoals Cristiano Ronaldo en Serena Williams. Of zij je inspireren jezelf in het zweet te werken of alleen maar afleiden van het sporten? Dat mag je zelf uitvinden.

Nike Training Club app android
Nike Training Club (Afbeelding: Nike)

Android fitness app met focus op voeding: My Fitness Pal

My Fitness Pal wordt beschouwd als een van de beste fitness apps voor Android op dit moment. De app wordt beschreven als een ‘calorieën teller’ maar is veel meer dan dat. Al is voeding wel het belangrijkste onderwerp in deze app om fit te worden en te blijven.

De Android app wordt voornamelijk geprezen om de ontelbare mogelijkheden. Het is daarom een goede app voor wie een goede allround app zoekt die ‘alles’ kan. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van workout-data en statistieken, calorie inname bijhoudt, en nog veel meer. Kies een doel in de app, zoals aankomen, afvallen of gewicht behouden, en laat My Fitness Pal je helpen dat doel te bereiken.

MyFitnessPal app
MyFitnessPal (Afbeelding: My Fitness Pal)

Android app met GPS: MapMyFitness

Er bestaan veel apps voor hardlopers, fietsers, wandelaars en andere buitensporters die GPS gebruiken om afstanden en snelheden te meten. MapMyFitness is een van de meest populaire opties voor Android. Deze app van het sportmerk Under Armour is geschikt om vrijwel iedere activiteit te tracken. De app heeft vervolgens feedback en statistieken beschikbaar voor wie zijn prestaties wil verbeteren.

MapMyFitness is verder handig om routes op te zoeken en om favoriete routes op te slaan. De app is de perfecte tool om inzicht te krijgen in hoe dagelijkse bezigheden, zoals het uitlaten van de hond en grasmaaien, bijdragen aan je fitness.

Map My fitness app
Map My Fitness (Afbeelding: Play Store)

Niet Nike’s maar Adidas clubje: Runtastic

Hou je meer van drie strepen dan van de Swoosh? Dan heeft Adidas een handige fitness app voor je die iedere workout bijhoudt.

Ja, er zijn ontelbaar veel fitness apps met GPS te vinden in de Google Play Store (zoals de app hierboven), maar Adidas’ Runtastic valt om een aantal redenen extra op. Zo synchroniseert hij met Apple Music zodat je tijdens het sporten ook naar je favoriete tunes kunt luisteren, laat de fitness app je checken hoe snel je snoeien slijten (slim hoor, Adidas, slim), een audio coach en meer.

Runtastic Adidas Android fitness app
Runtastic (Afbeelding: Adidas)

Benieuwd hoe je je (nieuwe) fitness tracker kunt gebruiken om calorieën te tellen? Dit zijn onze beste tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen