Feestje op de planning? Deze 5 soundboards tilt het naar een hoger niveau!

Gadgets Mark Hofman 29 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Leuk jongens, de herfst is hier. We gaan slapen in het donker, worden wakker in het donker en op de momenten dat het licht is zien we de regen uit de hemel vallen. Komt misschien een beetje negatief over, maar dat is het zeker niet. Het is namelijk dé tijd om binnen te pielen met allerlei toffe gadgets zoals draaitafels, speakers en soundboards.

Kortom: het is tijd om de moderne Mozart in je naar boven te halen en een heerlijk feestje te bouwen. Iets waar vooral soundboards een heerlijke, misschien wel onverwachte, bijdrage aan gaat leveren. Alleen als je er dan een gaat kopen, welke moet je dan hebben?

5 heerlijke soundboards voor een legendarisch feestje

Die vraag ga ik in dit artikel beantwoorden. Ik zet namelijk vijf soundboards op een rij waar jij je uitstekend mee kunt vermaken. Eerlijk is eerlijk: ik heb ze niet allemaal voor je getest, maar heb wel het benodigde onderzoek gedaan. Al is het altijd handig om zelf te kijken wat je nu eigenlijk wilt hebben, dit is puur en alleen bedoeld om je op weg te helpen.

Deze 5 soundboards zijn naar mijn idee de moeite waard:

#1 iRig Pads

De iRig Pads van IK Multimedia is misschien wel een van de meest praktische soundboards voor onderweg. Dat komt niet alleen door zijn compacte ontwerp, maar vooral door de ondersteuning voor iOS. Mensen met een Android-smartphone vallen helaas buiten de boot, maar mensen met een iPhone, iPad of iPod kunnen dus altijd en overal aan de slag.

Daarnaast biedt de iRig Pads je 16 aanraakgevoelige pads, waarmee je allerhande MIDI-toepassingen aan kunt sturen. Gewoon lekker knutselen en genieten aan je bureau en onderweg gewoon verdergaan als je echt niet meer kunt wachten. Of gewoon makkelijk mee te nemen naar andermans feestje. Wat moet een mens nog meer?

De iRig Pads kost je €143.

Soundboards iRig
De Pads van iRig (Afbeelding: iRig)

#2 Soundboards: Pioneer DDJ-XP2

De iRig Pads is hartstikke leuk natuurlijk, maar we gaan met de Pioneer DDJ -XP2 wel richting de soundboards voor de profs. Dit is de waardige opvolger van de uiterst succesvolle XP1 (daarom heet deze de 2) en brengt de nodige verbeteringen met zich mee. Met behulp van Serato DJ Pro is het mogelijk om elk deck, voorzien van 16 pads, volledig apart in te stellen. Aan de ene kant kun je dus heerlijke geluidseffecten plaatsen, waar je op de ander aanstekelijke samples plakt.

Je kunt nummers geruisloos cueëen terwijl je faders open blijven staan, maakt gebruik van de looping sectie van scratchmixer DJM-S9 en tilt over het algemeen je optreden naar een hoger niveau.

De Pioneer DDJ-XP2 is voor de prijs van €339 op de kop te tikken.

Pioneer DDJ-XP2
De DDJ-XP2 (Afbeelding: Pioneer)

#3 Hercules P32

Van de dure soundboards weer terug naar de betaalbare opties. De Herucles P32 is een duidelijk succesverhaal in deze categorie. Het weet ondanks zijn compacte ontwerp namelijk alsnog 32 pads aan te bieden. Dat betekent misschien wel dat je in het begin wat moet priegelen, maar voor de prijs van €148 heb jij dat er misschien wel voor over.

Deze controller biedt naast de benoemde pads ook over allerlei functionaliteiten om je creaties naar een hoger niveau te tillen. Denk hierbij aan verschillende loopfuncties, werkmodi en een heuse mixersectie. Ideaal!

Hercules P32 soundboards
De P32 (Afbeelding: Hercules)

#4 Soundboards: Novation LaunchPad Mini MK3

Het kan zijn dat je graag een soundboard in huis haalt voor een lage prijs, maar niet zozeer zit te wachten op een compact ontwerp. Soundboards moeten nu eenmaal toegankelijk zijn en wat dat betreft is de Novation LaunchPad Mini MK3 ideaal. Dit apparaat is voor een model met 64 pads niet heel erg groot, maar biedt de consument dus wel genoeg opties. Hij werkt uitstekend samen met Ableton Live en is door zijn veelzijdige ondersteuning altijd en overal te gebruiken.

Soundboards Novation
Het board van Novation (Afbeelding: Novation)

De Novation LaunchPad Mini MK3 is vanaf €122 te koop.

#5 Ableton Push 2

Ben jij een professional en is de Pioneer DDJ-XP2 niet genoeg voor je? Dan heb ik hier het soundboard des soundboards voor je: de Ableton Push 2. Dit iconische apparaat kost je misschien een klein ribbetje uit je lijf, maar dan heb je natuurlijk wel wat. En in dit geval heb ik het dan over 64 Touch Pads, een Ableton Live 10 Intro abonnement en volledige controle over je muziek. Het maakt niet uit of je thuis in de studio zit of dat je een optreden geeft: dit ding zal je op goede wijze bijstaan.

Dat mag overigens ook wel, want de Ableton Push 2 kost €619.

Soundboards Ableton
De Push 2 (Afbeelding: Ableton)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen