9 sites die je helpen de beste filmpjes op het internet te vinden

Uncategorized Milton Broen 16 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Er worden honderden uren aan filmmateriaal per minuut op het internet geüpload. Dit wordt alleen maar meer waardoor het steeds lastiger wordt om een goede video tussen al die onzin te vinden. Er zijn tig sites die de beste filmpjes voor je eruit pikken, maar tussen deze sites zitten ook rotte appels. Kortom, het is lastig om een goede sites voor leuke video’s te vinden. Daarom vind je hieronder de beste tien sites. Suggesties zijn altijd welkom!

1. 5by

5by is handig als je snel een aantal filmpjes wilt bekijken. De homepage is overzichtelijk en geeft je de keuze van wat je wilt bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: Making a laugh, Hip Stuff of Entertaining you. De site heeft per categorie een selectie van filmpjes klaarstaan. Een leuke bijkomstigheid is dat 5by gratis is te downloaden voor iOS en Android.

2. Devour

Devour brengt jouw dagelijkse dosis video’s waar jij lekker op gaat. De meeste zijn zo goed dat je ze met vrienden en familie moet delen. De Devour-app is gratis te downloaden voor iOS, maar is helaas nog niet verkrijgbaar voor Android.

3. Findie

Als je jouw tijd wilt doorbrengen met het bekijken van filmpjes dan is Findie wat je zoekt. Je kunt filmpjes zoeken op emoties, thema’s, genre en statistieken. Zit je niet zo lekker in je vel en wil je even lachen, dan kun filmpjes onder de emotie happy bekijken. Hierdoor zit er altijd wel iets tussen wat je leuk vindt.

4. Screenings

Screenings is een site die speciaal is ontwikkeld voor ontwerpers. De website biedt je onder andere categorieën die gaan over typografie, animatie, productontwerp en logo-ontwerp. De video’s op deze site gaan dus voornamelijk over design en andere concepten waar ontwerpers warm van lopen.

5. Brain Pump

Als kattenfilmpjes en fail-compilaties niet zo jouw ding zijn, is Brain Pump iets voor jou. De naam zegt het al, je pompt je hersenen vol met nieuwe informatie over van alles en nog wat. Voornamelijk interessante dingen zoals natuurkunde, sterrenkunde, scheikunde, technologie, psychologie, geschiedenis en ga zo maar door. Als jij dus het gevoel hebt dat filmpjes kijken je dom maakt, is Brain Pump je vriend.

6. Digg

Digg geeft jou een goed beeld van wat er per dag populair is op het internet. De website is een overzicht van alle virals of potentiële virals van het web. Als je geen zin hebt om het hele web af te surfen naar populaire filmpjes en alles duidelijk op één site wil hebben is Digg de site voor jou.

7. Reddit TV

Reddit is van alle markten thuis. Van commercials tot schokkende beelden en van complete films tot opkomende virals. Wil jij alles onder één dak hebben, zorg dan dat je Reddit TV even checkt.

8. Short of the week

Als jij liefhebber bent van short movies kijk dan niet verder. Short of the week bestaat namelijk alleen maar uit korte filmpjes. Dit kan variëren van mini documentaires tot een echt geacteerde film.

9. The Kid Should See This

Ouders willen hun kinderen zo min mogelijk blootstellen aan de ‘mindere’ kanten van het internet. Met The Kid Should See This vermaken kinderen zich en steken ze daadwerkelijk iets op van internet. Categorieën die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld natuurkunde, doe-het-zelf, ruimtevaart, kunst en eten.

Deze 15 sites zijn handig voor designers

Ook designers kunnen ter inspiratie goed op het web uit de voeten. Check dan ook deze vijftien handige sites voor designers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen