3 Redenen waarom we hyped zijn over de nieuwe Star Wars-game

Games Jelle van Es 20 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Sinds Disney de Star Wars-rechten heeft gescoord, is het bedrijf goe bezig om zoveel mogelijk uit de franchise te halen. Ook op het gebied van games wil men steeds meer scoren.

Tot voor kort lagen de rechten van het maken van Star Wars-games exclusief bij Electronic Arts. Die hebben een paar fijne games gemaakt, maar ook zeker een paar missers. Daarom is besloten om de rechten nu over meerdere ontwikkelaars te verdelen. En op dat gebied is er onlangs een nieuwe game aangekondigd.

Deze nieuwe Star Wars game wordt gemaakt door Skydance New Media. Dat is een studio die tot nu toe nog niet heel veel heeft gemaakt, maar ook nog niet lang bestaat. De studio is in 2019 opgericht door Amy Hennig. Dit zijn drie redenen waarom de enkele aankondiging ons gelijk in de hype-mode stort.

Enthousiasme voor nieuwe Star Wars-game

Amy Hennig is ene grote naam in de gamewereld

Het belangrijkste aan dit nieuws, is dat de nieuwe Star Wars-game dus gemaakt wordt onder de leiding van Amy Hennig. Dat is een redelijke grote naam in de wereld van games, die vooral bekend staat om haar werk voor Naughty Dog. Zo is ze voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor de verhalen in de Uncharted-reeks. Daarna is ze daar weggegaan en geprobeerd om bij EA’s Visceral Games-studio te werken aan nieuwe game in de Star Wars-reeks, maar die werd geschrapt. Vervolgens richtte ze dus haar eigen studio op, waardoor ze naar eigen zeggen nu alsnog haar droom kan waarmaken.

Uncharted
Amy Hennig ken je van de Uncharted-games (Afbeelding: Naughty Dog)

Star Wars is enorm belangrijk voor Disney

Met Hennig heb je dus iemand die de potentie heeft om een goed verhaal te schrijven. Maar het is ook mooi om te zien dat Disney steeds meer kansen biedt om verhalen binnen het Star Wars-universum te brengen. Waar je in het verleden slechts een game in een paar jaar kreeg, daar zijn nu verschillende ontwikkelaars bezig met hun projecten. Momenteel weten we dat Quantic Dream (Heavy Rain) aan een game werkt, net als Ubisoft’s Massive Entertainment-studio, die vooral kennen van The Divsion. Ook zijn er drie titels in ontwikkelaar bij Respawn Entertainment. Het mooie van dit nieuwe project dat bij de studio van Hennig ligt, is dat zij waarschijnlijk Disney hebben weten te overtuigen om hun verhaal te laten vertellen. En daarbij lijkt het er op dat ze echt wel wat eisen stellen aan de ontwikkelaar in kwestie. Er is dus vertrouwen in dit nieuwe project.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Disney Plus Viaplay
Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi. (Afbeelding: Disney)

Een origineel verhaal geeft mogelijkheden

Wat me verder aanspreekt aan de beperkte informatie die we nu eigenlijk hebben, is dat het om een origineel verhaal gaat binnen het Star Wars-universum. Buiten de LEGO-games om, die juist schitteren door het verhaal van de films te volgen, zijn het de games die er los van staan die het meest interessant zijn. Denk daarbij maar aan de Knights of the Old Republic-games. Deze game lijkt echter iets anders te doen, aangezien er sprake is van een action-adventure met ‘rich cinemetics’.

Knights of the Old Republic
Knights of the Old Republic (Afbeelding: Droidgamers)

Het gaat nog wel even een tijd duren voordat we los kunnen gaan met deze Star Wars-game. De game is zoals gezegd enkel aangekondigd, waardoor je hem waarschijnlijk op zijn vroegst in 2024 kan verwachten.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is perfect voor jong en oud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen