5 klassieke 3DS-games die een remaster op de Nintendo Switch verdienen

Games Dunke van Boekel 24 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Ondanks de steeds luidere gesprekken over een opvolger van de Nintendo Switch is er nog geen officieel woord over uitgesproken. Terwijl we dus wachten op de nieuwe console gaan we even terug in de tijd. Op de 3DS staan namelijk nog een aantal hele toffe games.

De Nintendo eShop op de 3DS is sinds kort definitief gesloten. Dit betekent dat er een aantal games nu eigenlijk niet meer te krijgen zijn tenzij deze een fysieke release hebben gekregen. Een re-release op de Switch zou dus perfect zijn om deze games niet te laten verdwijnen.

5 klassieke 3DS-games voor de Nintendo Switch

De Switch krijgt regelmatig re-releases van games op eerdere Nintendo consoles. Denk aan Donkey Kong Country: Tropical Freeze en recentelijk nog een remake van Metroid Prime. Deze 3DS titels zouden ook niet misstaan op de hybride console.

#1 Kid Icarus: Uprising was een geweldig verhaal op de 3DS

5 klassieke 3DS-games die een remaster op de Nintendo Switch verdienen
🎮 (Afbeelding: Nintendo)

Als geestelijk kind van Smash Bros-bedenker Masahiro Sakurai waren de verwachtingen voor een nieuwe Kid Icarus op de 3DS hoog. Deze verwachtingen zijn dan ook waargemaakt, met velen die zeggen dat Uprising een van de beste verhalen ooit heeft in een Nintendo-game. Klinkt als iets dat je moet willen spelen dus, en dan graag op de Nintendo Switch.

#2 Mario & Luigi: Dream Team Bros naar de Switch

Nintendo Switch 3DS
Mario & Luigi: Dream Team Bros (Afbeelding: Nintendo)

De Mario & Luigi-franchise heeft altijd iets unieks kunnen brengen naar de wereld van Mario en de Mushroom Kingdom. Met turn-based combat en het platformen zoals je dat gewend bent is het eigenlijk best frappant dat de serie geen deel op de Nintendo Switch heeft.

Met een port van Dream Team kan dit worden opgelost. Het vierde deel van de serie biedt een heerlijk verhaal aan op zowel een geheel nieuw eiland als in de mysterieuze droomwereld.

#3 Tomodachi Life was Nintendo’s hit op de 3DS

5 klassieke 3DS-games die een remaster op de Nintendo Switch verdienen
🎮 (Afbeelding: Nintendo)

Als een van de best verkopende games op de 3DS verdient Tomodachi Life ook wel een port naar de Switch. In vergelijking met het razend populaire Animal Crossing: New Horizons heb je hier de controle over een eiland, al wordt dat hier bewoond door de Mii’s die je creëert.

#4 The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

5 klassieke 3DS-games die een remaster op de Nintendo Switch verdienen
🎮 (Afbeelding: Nintendo)

Als spiritueel vervolg op de (voor velen) beste 2D Zelda-game (A Link to the Past) voegde A Link Between Worlds dankzij de hardware van de 3DS ook een extra dimensie toe. Spelers konden weer genieten van een nieuw avontuur in Hyrule (net als dat wij dat nu kunnen met Tears of the Kingdom), en gezien de voorganger al via Nintendo Switch Online beschikbaar is, is een port alleen maar logisch.

#5 Fire Emblem: Awakening op de Nintendo Switch

5 klassieke 3DS-games die een remaster op de Nintendo Switch verdienen
🎮 (Afbeelding: Nintendo)

Fire Emblem: Three Houses is een van de beste RPG’s op de Nintendo Switch, met honderden uren aan content. De serie werd daarentegen niet kort daarvoor nieuw leven ingeblazen dankzij Awakening op de 3DS. Hierin volgen we de personages Chrom en Robin, die je misschien ook wel kent uit Super Smash Brothers, op een nieuw avontuur.

Grootste gemis Hogwarts Legacy wordt werkelijkheid door nieuwe game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen