The Legend of Zelda levert ons een gloednieuwe Nintendo Switch op

Games Mark Hofman 29 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom levert gameliefhebbers een gloednieuwe Nintendo Switch OLED op. Tijdens een presentatie, waar we nieuw gameplaybeeld van het vervolg op Breath of the Wild te zien kregen, dook de console opeens op.

Waar Tears of the Kingdom vanaf 12 mei pas te spelen is, kunnen fans vanaf 28 april al aan de slag gaan met de unieke versie van de Nintendo Switch OLED.

Nieuwe Nintendo Switch voor Tears of the Kingdom

Uniek is hij zeker, want Nintendo bracht tot op heden nooit een Switch op de markt die volledig in het teken stond van The Legend of Zelda. Dat het voor fans van de franchise een pittig goed jaar aan het worden is, mag dus duidelijk zijn.

De nieuwe Nintendo Switch is voorzien van een vernieuwd ontwerp. De Joy-Cons zijn volledig in Zelda-stijl aangepast en de houder voor je televisie ziet er een stukje strakker uit. Verder biedt de Switch dus gewoon hetzelfde 7-inch beeldscherm, de 64GB aan opslagcapaciteit en alle andere specificaties die we al kennen.

Naast de vernieuwde Nintendo Switch brengt het Japanse bedrijf ook twee nieuwe accessoires uit. Ter ere van Tears of the Kingdom zal er ook een gloednieuwe Pro-controller op de markt verschijnen. Deze is, net als de vernieuwde beschermhoes, vanaf 12 mei te koop.

Gloednieuwe Nintendo Switch door Tears of the Kingdom een feit
(Afbeelding: Nintendo)

Gameplay steelt de show

Een nieuwe Nintendo Switch is altijd tof, maar het zijn de gameplaybeelden die op de redactie voor enthousiasme zorgen. Tijdens de presentatie liet Eiji Aonuma, de producer van The Legend of Zelda-serie, weten dat de ontwikkeling van Tears of the Kingdom voltooid is.

Als er dus een moment was om fans alvast een goed voorproefje te geven van de Nintendo Switch-game, was dat nu wel. Het leverde ons gisteravond zo’n dertien minuten aan gameplaybeelden op.

Dek de tafel, vrienden. Het is smullen geblazen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen