Opvolger Nintendo Switch misschien wel belangrijkste console in jaren

Games Mark Hofman 24 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

De opvolger van de Nintendo Switch, die we waarschijnlijk volgend jaar gaan zien, moet echt wel een epische handheld worden. Na verschillende geruchten is WANT-hoofdredacteur Mark Hofman enthousiast, maar ziet hij ook echt de noodzaak.

Hoewel Hogwarts Legacy ervoor zorgt dat ik al dik een maand niet meer van mijn PlayStation 5 te scheiden ben, moet ik bekennen dat de Nintendo Switch me dierbaar is. De vele tripjes naar het buitenland voor WANT zorgen ervoor dat ik hem zelfs essentieel zou kunnen noemen. Maar ook ik zie inmiddels in dat het einde bijna nabij is.

Einde Nintendo Switch is echt in zicht

Nintendo heeft iets magisch. Waar PlayStation en Xbox talloze goeie games onze kant op kan smijten, is er geen partij die de magie van het Japanse bedrijf weet te evenaren. Maakt niet uit of je het hebt over Super Mario, The Legend of Zelda of Pokémon: het is allemaal uniek.

Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat het magische er anno 2023 wel een klein beetje vanaf is. De Nintendo Switch begint langzaam maar zeker een verouderd product te worden en het is hoogtijd dat er een nieuwe variant op de markt verschijnt.

Het gat met de rest van de markt is altijd al groot geweest. Toch lijkt het nu, zeker gezien de lancering van Hogwarts Legacy, wel heel flink. De Nintendo Switch is aan een upgrade toe en dan heb ik het zeker niet over de kleine stap die de OLED-editie was.

Krachtige motor, dikke batterij en prachtig beeld

Wat de Nintendo Switch nodig heeft is eigenlijk simpel. De handheld van het Japanse bedrijf moet ten eerste een veel krachtigere processor en grafische kaart met zich mee gaan dragen. Gaming gaat anno 2023 in een stroomversnelling en Unreal Engine 5.2 was daar deze week wederom het bewijs voor.

Meten met de PlayStation of de Xbox doen de consoles van Nintendo eigenlijk nooit, maar het gat begint nu wel heel erg groot te worden. Iets dat over de beeldkwaliteit van de console eigenlijk ook wel geldt. De Nintendo Switch heeft minimaal een 4K-resolutie nodig en dat moet het op zijn kleine beeldscherm dan ook zeker mogelijk maken.

En hier komt het lastige: dit moet niet ten koste gaan van de accuduur. Eentje die, laten we eerlijk zijn, op het moment niet al te best is. Wat dat betreft zijn er echt grote stappen te maken om de console van Nintendo het waard te maken.

Geruchten wekken zorgen op

Op dat gebied hebben recente geruchten de laatste weken toch echt wat zorgen opgewekt. De opvolger van de Nintendo Switch krijgt een chip die het alleen al lastig maakt om backwards compatibility mogelijk te maken.

Hoewel Jeroen deze week in onze Freakin’ Nerds podcast van mening was dat de console echt niet zoveel wijzigingen nodig heeft, ben ik van mening dat dit wel het geval is. Inleveren op zaken die vandaag de dag als standaard gezien worden is geen optie meer. En ik hoop van harte dat Nintendo dit dan ook doet.

Nintendo Switch is aan vervanging toe: 5 dingen die we weten over zijn opvolger

5 Nintendo Switch-games om te genieten

Nu ik mijn tekst teruglees lijkt het bijna alsof ik niet te spreken ben over de Nintendo Switch, maar dat is zeker niet het geval. Zoals is al zei: voor mij is de console van Nintendo essentieel. Wat het gat met de concurrentie eigenlijk een beetje pijnlijk maakt.

Ik kan echter niet genoeg benadrukken hoe geniaal apparaat de Switch eigenlijk is. Ik denk persoonlijk dan ook dat het Japanse bedrijf met een opvolger niet teveel moet sleutelen aan het concept, maar de handheld echt een hele goede facelift moet geven.

Als dit het geval is kan ik bijna niet enthousiaster zijn over de komst van de opvolger van de Nintendo Switch. Want laten we eerlijk zijn: als we alleen al naar de onderstaande vijf games kijken weten we in ieder geval een ding zeker. Nintendo mag nooit uit het speelveld verdwijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen